Putovanja

Turistička agencija Putujbolje zna kako uštedjeti na putovanjima

Putovanja su na trećem mjestu po pitanju troškova kompanija - kako onda upravljati troškovima i uštedjeti bez pada kvalitete usluga?

Turistička agencija Putujbolje zna kako uštedjeti na putovanjima

Dana 13.06.2017. godine, u Energetskom centru Bračak, turistička agencija Putujbolje organizirala je drugi po redu business brunch na temu „Kako uštedjeti na putovanjima bez pada usluge“. Predavanje je držala Elizabeta Planinić, a moderatorica eventa bila je Kristina Ercegović.

Putovanja su na trećem mjestu po pitanju troškova kompanija te kao takva zaslužuju da se ozbiljno razmotri na koji način kompanije trenutno upravljaju troškom i kako da unaprijede procese, kako bi putovanja bila stavljena u svrhu poslovanja, tj. kao investicija, a ne kao čisti trošak.

Gdje i kako uštedjeti?

Kao i u svakom poslu, izvedba je najbitnija te su prisutni mogli saznati koji su najčešći oblici na tržištu upravljanja putovanjima, ali i najčešće pogreške. Bilo je govora o tome kako da se izbjegnu greške te na koji način standardizirati svoje poslovanje kako bi u konačnici tvrtke uštedjele novac, ali i vrijeme osoba koje fizički obrađuju putovanja, što nije zanemariv resurs.

Bile su prezentirane i prednosti travel policyja, a kao najveća prednost istaknuta je činjenica da se kreiranjem istog odmah štedi 20 %. Stoga Putujbolje pomaže korporacijama da kreiraju svoj travel policy kako bi odmah počeli štedjeti.

Iako postoji mišljenje da je organizacija putovanja preko turističkih agencija najskuplji oblik, na predavanju je bilo argumentirano upravo suprotno. Naime, turističke agencije jedine imaju pristup velikim dobavljačima koji desetljećima zakupljuju npr. sobe u nekom hotelskom lancu, te kao takvi dobivaju puno povoljnije uvjete. Ušteda koja se može ostvariti samo na jednom putovanju je ne samo vidljiva, već i mjerljiva, a može se postići sistematizacijom procesa i kvalitetnim odabirom agencije.

Putuj bolje - uz Putujbolje

Putujbolje je partner za sustav u vlasništvu tvrtke SABRE, koja je kreirala softver namijenjen korporacijama u svrhu upravljanja putovanjima i praćenju troškova. Njegova je prednost što je SABRE već u startu povoljniji u odnosu na postojeće zastupljene alate između 6-10 %. Naknade po transakciji su vrlo prihvatljive, a kao dodatan benefit za ugovaranje ove usluge, moguće je uštedjeti 6000 EUR za implementacijsku naknadu koji se redovno naplaćuje, samo i ako se isti naruči putem agencije Putujbolje.

Nakon prezentacije, moderatorica Kristina Ercegović napravila je networking igru kako bi se prisutni bolje upoznali i prezentirali čime se bave, sve s ciljem uspostavljanja suradnje. Budući da je event bio održan u Energetskom centru Bračak, pred kraj su prisutni imali prilike pogledati film o obnovi dvorca Bračak, a gospodin Julije Domac, ravnatelj agencije REGEA, upoznao je prisutne o procesu obnove dvorca te proveo prisutne kroz dvorac.

Film je dostupan i na poveznici.

Sponzori eventa su Business Café, Eva filteri, Euroherc osiguranje i Aperol Spritz.

www.putujbolje.hr 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.