Zdravstveni turizam

Terme Selce: Obiteljska klinika u srcu Kvarnera

U Termama Selce, s ponosom ističu, do sada se liječilo 120 svjetskih prvaka i nositelja olimpijskih medalja, među kojima su i vrhunski hrvatski sportaši sa zavidnim svjetskim karijerama

Terme Selce: Obiteljska klinika u srcu Kvarnera
Kad je čovjek bolestan i pod stresom, najčešće se povlači u okrilje obitelji jer nam je lakše kada smo okruženi pažnjom i brigom i voljenih koji će učiniti sve kako bismo se mi osjećali što bolje.
 
U Poliklinici Terme Selce, u malom mjestu na crikveničkoj rivijeri, na hrvatskoj strani Jadrana, očekuje vas jedna takva obitelj: osnivači Poliklinike, dr. Vlasta Brozičević, fizijatar i reumatolog, voditeljica odjela fizikalne medicine i rehabilitacije i njen suprug, prim. mr. sc. Ivan Brozičević, internist – kardiolog i ravnatelj, više od 25 godina grade znanje i specijalne protokole u dijagnostici, fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji, sportskoj medicini, medicinskom wellnessu, programima mršavljenja te ljepote i zdravlja. U tome im pomaže i kći, mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, klinički i sportski psiholog, koja je ujedno i zamjenica ravnatelja i voditeljica posebnih programa u Poliklinici.
 
Terme Selce: Obiteljska klinika u srcu Kvarnera
 
Obiteljska klinika i atmosfera
 
Obiteljsku polikliniku čini 30-ak liječnika različitih specijalnosti: fizijatar, internista-kardiolog, psiholog, ortoped, neurolog, dermatovenerolog te fizioterapeuti te medicinske sestre, kineziolozi, maseri, kozmetičari koji djeluju na dvije lokacije Poliklinike, u Selcu i Rijeci. Svakom pacijentu pristupa se individualno, a sve usluge nadzire stručni multidisciplinarni medicinski tim, kako bi se uspješno djelovalo na rješavanje specifičnih zdravstvenih problema, ali i na ukupno, duhovno i emocionalno zdravlje pacijenta.
 
Iskustvo utemeljeno na brizi o više od 30.000 pacijenata iz 86 zemalja sa 6 kontinenata priznato je i u svijetu pa Terme Selce surađuju s 22 medicinske ustanove u 8 zemalja, a stručnjaci Poliklinike kontinuirano se educiraju i razvijaju inovativne metode u dijagnostici i liječenju. Rezultat toga su brojna priznanja.
 
Liječeno 120 svjetskih i olimpijskih prvaka
 
Terme Selce: Obiteljska klinika u srcu Kvarnera
 
Dr. Vlasta Brozičević međunarodno je priznata stručnjakinja u području fizikalne medicine i rehabilitacije, reumatologije te sportske medicine. Ona je i službena liječnica Hrvatskog skijaškog tima, članica zdravstvene komisije Međunarodne skijaške federacije (FIS) te Hrvatskog i Europskog olimpijskog odbora.
 
Ističe kako se u Termama Selce do sada liječilo 120 svjetskih prvaka i nositelja olimpijskih medalja, među kojima su i hrvatski sportaši sa svjetskim karijerama. Među njima su Luka Modrić i Mateo Kovačić, iz nogometnog kluba Real Madrid, svjetska i olimpijska pobjednica u skijanju Janica Kostelić, Ivan Rakitić, član španjolske Barcelone te Filip Ude, olimpijski gimnastički prvak. Važno je naglasiti da sveobuhvatni pristup sportašima u Termama Selce podrazumijeva sanaciju i liječenje ozljeda, ali i rad na prevenciji te ukupnoj fizičkoj i psihičkoj spremi za treninge i važna svjetska natjecanja.
 
Terme Selce: Obiteljska klinika u srcu Kvarnera
 
- Poliklinika je prepoznata kod osoba koje pate od različitih zdravstvenih tegoba - križobolje, posebice diskus hernije i artroze zglobova kao i osteoporoze. Know-how Termi Selce, uz vrhunsku tehnologiju navođenu kompjuteriziranu 3D dekompresiju, MBST, autologni kondicionirani serum i edukativne radionice ergonomije garancija su brzog oporavka – ističe dr. Vlasta Brozičević i pojašnjava kako je MBST jedinstvena metoda kojom se potiče regeneracija hrskavice i stvaranje kosti, što su potvrdile i znanstvene studije.
 
- Posebno je važno da MBST na vrijeme učine osobe koje imaju odgođeno zaraštavanje kostiju nakon politrauma, kao na primjer pseudoartroza te osteoartritisa šaka, kukova, koljena, kralježnice. Sve metode su ugodne, bez rizika i s dugotrajnim učinkom. Posebice se može naglasiti da je ova metoda stvarna pomoć u zaustavljanju napredovanja bolesti i sprečavanju teških komplikacija – naglašava dr. Brozičević.
 
Terme Selce: Obiteljska klinika u srcu Kvarnera
 
Mršavljenje, masaža i antiaging programi
 
Pacijenti u Terme Selce dolaze i radi cjelovitog programa mršavljenja pod kontrolom liječnika i cjelokupnog stručnog tima. Poticajne su radionice nutricionističkog savjetovališta uz psihološku podršku kao i kretanje uz obalu mora s osobnim trenerom.
 
Dostupne su i različite vrste masaža, među kojima su i kineske i japanske masaže kojima se stimuliraju tjelesni meridijani i potiče samoiscjeljenje organizma. Uz medicinski wellness prilagođen dobi i potrebama klijenata, boravak u Termama Selce možete iskoristiti i za raznovrsne antiaging i anticelulitne tretmane.
 
Terme Selce: Obiteljska klinika u srcu Kvarnera
 
Posebice su traženi programi za top menadžere. Tvrtkama koje ulažu u zdravlje svojih djelatnika, dostupna je i mogućnost organizacije sistematskih pregleda u kombinaciji s različitim wellbeing programima. Terme Selce vode brigu o najrizičnijim skupinama zanimanja kao i o mladima te kontinuirano surađuju, kroz edukaciju, s djelatnicima i studentima Sveučilišta u Rijeci i drugim obrazovnim ustanovama.
 
U Termama Selce posebno se trude da boravak u poliklinici svakom gostu bude ugodan. Goste će rado dočekati na aerodromu, za svakoga osigurati mali dar dobrodošlice i povesti ih u obilazak zadivljujućeg mediteranskog ugođaja.
 
Terme Selce: Obiteljska klinika u srcu Kvarnera
 
- Stalo nam je do toga da se klijenti i pacijenti kod nas osjećaju kao kod kuće jer i to je jedan od načina da zajednički trud u rješavanju njihovih zdravstvenih problema bude uspješan te da u kratkom roku povrate zdravlje, vitalnost i samopouzdanje kako bi mogli svladati sve prepreke u životu – zaključuje dr. Vlasta Brozičević.
 
Poliklinika Terme Selce
1. prilaz I.L. Ribara 8, 51266 Selce, Hrvatska 
T: +385 (0)51 764 076 (Selce), +385 (0) 51 400 420 (Rijeka).  

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.