Zdravstveni turizam

Zdravstveni turizam: Vodič kroz vaše prvo medicinsko putovanje

Uz sljedećih 10 savjeta, neka vaš posjet nekoj od destinacija zdravstvenog turizma uvijek prođe bezbolno

Zdravstveni turizam: Vodič kroz vaše prvo medicinsko putovanje

Putovanje u drugu zemlje zbog zdravstvene njege ponekad može biti zastrašujuće, pogotovo ako to činite prvi puta. U tom slučaju imate isti set pitanja - Odakle početi? Kako pronaći dobrog liječnika? Što ako nešto pođe po zlu? Međutim, postoji 10 jednostavnih koraka koje možete poduzeti kako bi vaše putovanje prošlo u najboljem redu o kojima nam piše portal Medigo.com.

1. Uključite svog liječnika

Vaš liječnik opće prakse ili liječnik specijalist može biti od velike pomoći u pripremi za liječenje u inozemstvu, kao i u slučaju skrbi nakon zahvata. Možda ćete morati tražiti svog liječnika za kopiju postojeće medicinske dokumentacije ili dogovoriti dodatne dijagnostičke pretrage (kao što je rendgen ili MR). Liječnik u inozemstvu također može biti zainteresiran za dijagnozu vašeg liječnika, stoga je važno da vaš liječnik sudjeluje u procesu zdravstvenog putovanja kako bi se osigurao kontinuitet skrbi.

2. Istražite liječnika u inozemstvu

Bez obzira obavljate li zahvat kod kuće ili u inozemstvu, učinite opsežno istraživanje klinike u kojoj planirate obavljati zahvat. Jedan od alata kojim možete obaviti pretragu je portal Medigo koji sadrži sve potrebne podatke o partnerskim ustanovama i bolnicama, kao što su informacije o bolničkim akreditacijama, liječničkoj obuci i iskustvu, stanju objekta i iskustvu pacijenata. Tako će vam prikupljeni podaci pomoći donijeti informiranu odluku o odabiru prave zdravstvene ustanove za vas.

3. Usporedite cijene


Troškovi liječenja razlikuju se od zemlje do zemlje i individualne medicinske pomoći koju trebate. Čak i ako ne planirate putovati u inozemstvo, usporedite cijenu liječenja u nekoliko različitih klinika ili bolnica. Pošaljite upit bolnici o procjeni troškova i planu liječenja kako biste dobili ideju o rasponu cijena.

4. Pročitajte iskustva drugih pacijenata

Ne postoji bolji način za određivanje kvalitete usluge nego niz zadovoljnih pacijenata. Prijašnji pacijenti mogu vam otkriti svoja iskustva s klinikom i rezultatima liječenja, kao i ono što im je posebno ostalo u sjećanju, u pozitivnom ili negativnom smislu. Upustite se u detaljno iščitavanje recenzija kako biste dobili što bolju sliku onog što vas čeka.

5. Pronađite dodatne sadržaje


Međunarodni pacijenti često imaju dodatne zahtjeve koji uključuju potrebu za smještajem i prijevozom. To je razlog zašto mnoge klinike nude dodatne usluge kako bi inozemnim pacijentima boravak bio što ugodniji, kao što je pomoć prilikom rezervacije hotela ili besplatan prijevoz od/do zračne luke. Online liječničke konzultacije još su jedna popularna usluga - mogućnost da se obratite svom liječniku bez obzira na daljinu korisna je ako imate bilo kakvih pitanja oko tretmana ili oporavka nakon povratka kući.

6. Odaberite pravu kliniku

Baš kao što je svaki pacijent različit, tako je i svaka klinika drukčija. Možda će vam biti udobnije u velikom kliničkom centru, ili vam više odgovara intimna, diskretna klinika, a možda će vam pronalaženje najniže cijene biti važnije od blizine centra grada. Razmislite o tome što vam se sviđa ili ne sviđa kod vašeg liječnika kod kuće. Komunikacija s liječnikom i osobljem ključna je za pozitivno iskustvo, a što ste opušteniji s osobljem, to je i bolja komunikacija.

7. Ne zaboravite na putno osiguranje


Kupnja putnog osiguranja za vaše liječenje u inozemstvu nosi sa sobom dodatni osjećaj sigurnosti u slučaju bilo kakvih potencijalnih problema koji bi mogli iskrsnuti tijekom ili kao rezultat vašeg medicinskog putovanja. A što manje brinete, to je brži oporavak.

8. Informirajte se o destinaciji

Neki od proizvoda koje koristite kod kuće možda nisu dostupni na vašem budućem odredištu pa je uvijek dobra ideja ponijeti sa sobom stvari kao što su lijekovi na recept. Pobrinite se da imate sve putne isprave koje je potrebno i provjerite kod ministarstva ili državne službe jesu li vam potrebni neki drugi pravni dokumenti. Ako je potrebno, registrirajte se u svom veleposlanstvu po dolasku, iako to obično nije nužno za kratke izlete.

Informirajte se o gradu u kojem ćete boraviti i proučite upozorenja za turiste - izbjegavajte zamke za turiste ili oblike turističkih prijevara. Koliko to vaš plan liječenja dopušta, uživajte i zabavite se na svom odredištu. Pitajte svog liječnika koje vrste turističkih aktivnosti preporučuje. Ako će oporavak biti previše bolan, pokušajte doći nekoliko dana prije zakazanog termina kako biste ipak stigli uživati i kao turist.

9. Povedite pratnju

Čak i najhrabriji pacijenti ponekad trebaju emocionalnu podršku. Međunarodna putovanja mogu biti stresna sama po sebi, jednako kao i operacije, a kombinacijom tih dvaju čimbenika može doći i do nepredviđenih okolnosti. Ako ne možete pronaći pratitelja, neka vam netko barem bude dostupan na telefon u bilo koje doba.

10. Budite spremni za oporavak


Bilo da se oporavljate u hotelu ili letite kući na odmor, mislite unaprijed o svom oporavku. Ako se odlučite za hotel, locirajte trgovine i ljekarne u neposrednoj blizini hotela i isprintajte adrese kako biste ih mogli pokazati taksistu. Također ponesite stvari od kuće koje će vam olakšati oporavak, bilo vaš najdraži jastuk ili sezonu omiljene TV serije.

Ako ćete letjeti direktno kući, kontaktirajte zrakoplovnu kompaniju nekoliko dana prije zahvata kako vam zbog vašeg zdravstvenog stanja ne bi onemogućili ukrcaj. Svaki zračni prijevoznik ima različitu politiku, a iako kapetan donosi konačnu odluku, ponekad samo slijedi smjernice zrakoplovne tvrtke. Prije nego što odete na putovanje, razmislite o pripremanju nekoliko obroka unaprijed. Možda će proći nekoliko dana prije nego što budete raspoloženi za kuhanje.

www.medigo.com

 


Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.