Vijesti

Zdravstveni turizam u Hrvatskoj bilježi porast od 10%

Prema podacima Europske komisije, 2015. godina donijela je rast medicinskog turizma već šestu godinu za redom, a 2016. godina bit će još bolja

Zdravstveni turizam u Hrvatskoj bilježi porast od 10%

Usprkos migrantskoj krizi i sigurnosnim rizicima, Europa već šestu godinu za redom bilježi rekordan porast interesa za sferu medicinskog turizma. Ovaj pozitivni učinak pripisuje se gospodarskom oporavku euro zone, smanjenju cijena nafte i povoljnim exchange rates, zbog čega Europa postaje sve pristupačnija opcija za posjetitelje s drugih kontinenata.

Među zemljama koje bilježe najveći rast su Island (+30 %), Rumunjska (+17 %) i Slovačka (+16 %). Hrvatska se može pohvaliti porastom od 10 %, što može zahvaliti kontinuiranim naporima u pred- i postsezoni. Bogata ponuda kvalitetnih smještajnih kapaciteta i vrhunski stručnjaci garancija su odlične usluge koja svake godine privlači sve više posjetitelja.

Porast posjetitelja iz Velike Britanije i Njemačke u skladu je s pozitivnim ekonomskim trendovima, jednako kao i u slučaju Amerikanaca koji zbog ekonomskog uzleta i snažnog dolara sve češće biraju Europu kao turističku destinaciju. Gosti iz SAD-a čine 5 % ukupnog broja europskih posjetitelja s očekivanim porastom prema 2020. Godini.

Na polju turizma i zdravstvenog turizma, u 2016. godini očekuje se daljnji porast broja turističkih dolazaka u Europu. Europljani se sve više okreću putovanju unutar Europe, a posjetitelji iz drugih zemalja svijeta zabrinuti su zbog sukoba i terorizma na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi, zdravstvenih rizika u Srednjoj i Južnoj Americi te nedostatka osjećaja sigurnosti. Amerikanci, Kanađani, Japanci i Kinezi i dalje će biti ključna tržišta, a zbog političkih pitanja i ekonomije nafte predviđa da će broj ruskih posjetitelja dalje opadati.

Izvor: www.imtj.com

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.