Događanja

Završio najljepši reli na svijetu - Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016.

Najveći i najvažniji događaj godine na području e-mobilnosti u Hrvatskoj i regiji došao je svom finalu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića

Završio najljepši reli na svijetu - Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016.

Od 01. do 05. lipnja 2016. kroz Hrvatsku vozio se najljepši reli na svijetu kako je za Nikola Tesla EV Rally rekao LA Times. Stotinjak sudionika iz čitave Europe vozilo se rutom dugačkom cca 1.200 km kroz Hrvatsku, s ciljem promocije e-mobilnosti, zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije.

Vlasnici tvrtke E.v.a. Blue iz Zagreba, koja je i organizator relija ponosni su što su na reliju sudjelovali: hrvatska tvrtka Rimac Automobili s Concept One i Concept S, hrvatska tvrtka Dok-ing s Loox vozilom te preko 40 vozila Tesla Model S. Specifičnost relija je što je to prvi reli isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe te jedini na svijetu tog tipa.

Rutom dugačkom 1.200km preko 100 gostiju iz Francuske preko Finske, Belgije, Nizozemske, Austrije i Njemačke, Kanade, Amerike i Južnoafričke Republike imali su priliku upoznati Istru, nacionalne parkove Paklenica, Krka i Plitvička jezera, vidjeti poznati zadarski Pozdrav suncu, prošetati starom jezgrom grada Šibenika, posjetiti Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu te završiti svoje putovanje na glavnom zagrebačkom trgu bana Jelačića.

Zanimljivo je što su na reliju sudjelovali i osobno g. Mate Rimac, prva tri dana, g. Vjekoslav Majetić vlasnik tvrtke Dok-ing te g. Krešmir Macan, ugledni hrvatski PR stručnjak i vlasnik tvrtke Manjgura kojemu je ovo bilo prvo iskustvo vožnje Tesla vozila, no zasigurno ne i posljednje.

Ruta relija je ujedno i “Zelena električna turistička magistrala” jer glavne su odrednice projekta promocija hrvatske turističke ponude i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama, a prethodno reliju u svibnju postavljene su i svečano otvorene još dvije za Valamar Rivijeru d.d. - Ponosni smo što imamo priliku kroz ovaj inovativni koncept pokazati Hrvatsku kao turističku zemlju koja posjeduje golemi potencijal upravo u privlačenju ovakve vrste turista, ekološki osviještenih te više platežne moći, te otvaramo prostor kvalitetnim gostima kakve hrvatski turizam priželjkuje - izjavili su Tina i Igor Kolovrat, organizatori relija i uskoro najavljuju nove ekstenzije relija koje će predstaviti u iduća dva mjeseca.

Više detalja pronađite na web stranici: www.nikolateslaevrally.com.hr

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.