Vijesti

Završio 6. Adria Advent maraton u Crikvenici

Preko tisuću natjecatelja iz 20 zemalja trčalo je ovaj vikend crikveničkom rivijerom, a na popisu od preko 20 zemalja, bili su i trkači iz Kine, Etiopije, Kenije, Irana i Gambije

Završio 6. Adria Advent maraton u Crikvenici
U Crikvenici je u nedjelju istrčan posljednji službeni maraton u sezoni 2016. Šestu godinu za redom hotelska kuća Jadran d.d. i turistička agencija Via Mea uz potporu generalnog pokrovitelja Turističke zajednice Grada Crikvenice organiziraju tradicionalni adventski maraton. Za mnoge trkače ovo je jedan od dražih maratona jer se skoro u cijelosti trči tik uz more.
 
Ove godine Crikvenica je privukla rekordan broj trkača iz cijeloga svijeta, a na popisu od preko 20 zemalja, bili su i trkači iz Kine, Etiopije, Kenije, Irana i Gambije. Kenijac Henry Kemboa pobjednik je 6. Adria Advent Maratona s rezultatom 2:28:05, dok su za njim u start ušli Robert Radojković iz Vabrige, te Srđan Samardžić iz Banja Luke.
 
Pobjednica 6. Adria Advent Maratona 2016. godine u ženskoj kategoriji je već i tradicionalna pobjednica i rekorderka crikveničkog maratona te ujedno i naša ponajbolja ultramaratonka, Marija Vrajić koja je ove godine predstavljala Hrvatsku na Olimpijadi u Riu. Drugo i treće mjesto pripali su Agnes Kiss iz Mađarske i Maji Urban iz Zagreba. Moses Kipruto Kibire prvak je polumaratona kod muškaraca, a pobjedu kod žena odnijela je Betty Chepleting iz Kenije.
 
Veliki broj trkača amatera i rekreativaca
 
Nakon obilne kiše koja je danima zabrinjavala organizatore, nedjeljno jutro u Crikvenici osvanulo je sunčano i toplo što je bio dodatan razlog i motivacija za mnoge posjetitelje da dođu i podrže trkače, ali i da se uključe i sami u utrku građana koja je i ove godine je privukla veliki broj trkača amatera i rekreativaca, a najuspješniji među njima bila je ekipa iz Slovenije koja je i zauzela vodeća mjesta.
 
Završio 6. Adria Advent maraton u Crikvenici
 
Posebno veselo bilo je u adventskom parku Crikvenica od kud je startala i prva Utrka Šapa koja je okupila preko 50 šapa natjecatelja i njihovih vlasnika, a sve kako bi zajedno pomogli teže udomljivim životinjama o kojima skrbi Udruga prijatelja životinja Vis Vitalis iz Rijeke. Utrku šapa je sa svojom ljubimicom Lady trčao i predsjednik Uprave Jadran d.d.-a gospodin Dino Manestar:
 
Crikvenica - pet friendly destinacija
 
- Nadamo se da će ova utrka postati tradicija Adria Advent Maratona i drago mi je da smo imali ovakav odaziv. Crikvenica je poznata kao pet friendly destinacija i jedna od rijetkih koja nudi sadržaje ne samo gostima nego i njihovim ljubimcima. Osobno sam jako vezan za svoju Lady i znam koliko znači kada imam mogućnost putovati na mjesta gdje su kućni ljubimci dobro došli. Jadran d.d. rado se odaziva i podržava ovakve humanitarne akcije, a evo ove godine smo imali priliku i sami organizirati jednu zbog čega sam posebno sretan – rekao je Dino Manestar.
 
Prva adventska nedjelja na Kvarneru započela je u znaku Adria Advent Maratona koji postaje prepoznatljivi brend crikveničke rivijere i koji u posezoni u Crikvenicu dovodi posjetitelje iz cijeloga svijeta. Organizatori ovog zaista jedinstvenog događanja Crikvenicu pozicioniraju kao turističko odredište koje svojim gostima nudi sadržaj koji ide u korak s trendovima aktivnog i zdravog turizma.
 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.