Vijesti

Zagreb u najjužem odabiru za najbolju božićnu destinaciju

Čarobni je zagrebački Advent očarao i turistički portal European Best Destinations koji je nominirao Zagreb za titulu najbolje božićne destinacije

Zagreb u najjužem odabiru za najbolju božićnu destinaciju

Božićni blagdani se približavaju – svjetla na ulici, dekoracije u izlozima i božićna atmosfera očekuju vas u svim europskim destinacijama. A među 50 najboljih europskih božićnih odredišta, ove se godine našao i Zagreb.

Posebna atmosfera koja vlada Zagrebom u vrijeme božićnih blagdana te pregršt događanja i atrakcija nije promakla ni cijenjenom turističkom portalu European Best Destinations koji je nominirao Zagreb za titulu najbolje ovogodišnje božićne destinacije. Ističući zabavu na svakom koraku koju dijelite s obitelji i prijateljima, tradicionalne zagrebačke specijalitete te pjesmu i ples na otvorenom, portal je pozvao svoje čitatelje da se osobno uvjere zašto toliki broj gostiju bira hrvatsku prijestolnicu kao svoju omiljenu turističku destinaciju. Posjet Zagrebu u vrijeme Adventa prava je prilika da posjetitelji upoznaju njegovu idiličnu stranu i sudjeluju u tematskim programima na gradskim ulicama i trgovima uokolo centra grada.

Osim Zagreba, u odabir za najljepšu božićnu destinaciju ušao je još jedan hrvatski grad, Dubrovnik, s božićnim sajmom u atriju samostana sv. Klare. Među 50 nominiranih gradova našle su se i prijestolnice drugih zemalja, poput Praga, Berlina, Madrida, Londona, Pariza i Budimpešte, ali i druga odredišta europskih zemalja.


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.