Zdravstveni turizam

Zagreb – centar medicinske izvrsnosti

Brojne privatne i javne poliklinike kao i zdravstveni centri sa stručnim osobljem i iznimnom kvalitetom usluge, čine glavni grad Hrvatske centrom medicinske izvrsnosti

Zagreb – centar medicinske izvrsnosti

Zdravstveni turizam jedan je od najstarijih specifičnih oblika turizma koji podrazumijeva korištenje komparativnih prirodnih i ljekovitih prednosti uvjetovanih klimom, uz visoku profesionalnost i kvalitetu usluge, a sve u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja te poboljšanja vrsnoće života.

U današnje vrijeme stresa i opadanja kvalitete življenja ovaj vid turizma postao je sve bitniji, a uz njega se razvija i moderni oblik medicinskog turizma, gdje Zagreb zauzima sve važnije mjesto. Brojne privatne i javne poliklinike te zdravstveni centri sa stručnim osobljem i iznimnom kvalitetom usluge, uz konkurentne cijene, čine glavni grad Hrvatske centrom medicinske izvrsnosti kojem komparativnu prednost stvara blizina velikim emitivnim tržištima, odlična prometna povezanost, ali i cjelokupna ponuda koja zadovoljava i one najzahtjevnije.

Kvalificirano medicinsko osoblje i suvremena oprema jamče izvrsnu zdravstvenu uslugu. Smještajne mogućnosti su raznovrsne pa, tako, Zagreb danas ima 52 hotela s 7.034 postelje, 44 hostela s 2.126 postelja te 1.456  apartmana, studio apartmana i soba s 3.418 postelje.

Zagreb – centar medicinske izvrsnosti
Bitno je istaknuti da hrvatska metropola, tijekom cijele godine, ima i niz drugih sadržaja koje upotpunjuju ponudu zdravstenog turizma, stvarajući dodatnu vrijednost cjelokupnog doživljaja. Neograničene su mogućnosti posjeta glazbenim i kazališnim predstavama, likovnim priredbama i muzejima, sportskim priredbama te uživanja u ugodnim šetnjama, zanimljivoj arhitekturi, mnogim parkovima u središtu grada, pješačkim zonama i atmosferi. Tu je i zagrebačka okolica koja je iznimno lijepa i atraktivna, s bogatim vinogradima i vinskim cestama, zanimljivim muzejima, srednjovjekovnim i baroknim dvorcima te mnogim ljekovitim toplicama. Lječilište Naftalan, nalazi se na pola sata vožnje od Zagreba, a jedino je u Europi i drugo u svijetu poznato po nalazištima rijetkih i snažnih prirodnih ljekovitih činitelja-ljekovite nafte, naftalana i termomineralne vode.

Ako se iz razloga medicinskog turizma odlučite za Zagreb, tada ste osim kvalitete odabrali i konkurentne cijene te doživljaj kojeg glavni grad Hrvatske pruža.

www.infozagreb.hr
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.