Vijesti

World cup Downhill Lošinj - svjetska biciklistička utrka otokom Lošinjem

U malološinjskom hotelu Bellevue najavljena je svjetska biciklistička utrka World cup – Downhill Lošinj 2018

World cup Downhill Lošinj - svjetska biciklistička utrka otokom Lošinjem

Povodom predstavljanja svjetske biciklističke utrke World cup – Downhill, koja će se 21. i 22. travnja 2018. godine održati na otoku Lošinju, konferenciji za medije u malološinjskom hotelu Bellevue prisustvovali su ministar turizma Gari Cappelli, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Malog Lošinja Ana Kučić, član Uprave Grupe Jadranke Goran Filipović te predstavnici Mountain Bike kluba iz Trbovlja, Atletskog kluba Lošinj, kao i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

World cup – Downhill Lošinj jedinstvena je utrka s obzirom na to da će se natjecatelji spuštati niz brdo Sveti Ivan povrh Velog Lošinja, a ciljna arena bit će u samom središtu mjesta, što dosad nije zabilježeno ni u jednoj utrci svjetskoga kupa. Tom prigodom Red Bull Media House i 19 predstavnika svjetskih televizijskih kuća otkupit će pravo na prijenos utrke te će uživo prenositi sliku s Lošinja više od milijun gledatelja u čak 99 zemalja svijeta. Na konferenciji održanoj u Bellevueu ujedno je najavljen i tradicionalni 4. Downhill Lošinj koji počinje 23. travnja 2017. u Velom Lošinju, a previđanja su kako na četvrto izdanje ovog brdsko-biciklističkog spusta dolazi između pet i deset tisuća posjetitelja, što je pokazatelj širenja turističke ponude Lošinja u vrijeme izvan sezone.

Jedan od suorganizatora ove utrke je i hotelska tvrtka Jadranka hoteli sa svojim brendom Lošinj Hotels&Villas, a član Uprave Grupe Jadranka Goran Filipović nije mogao sakriti oduševljenje utrkom - Mi smo, kao kompanija i u prošlosti, ali ćemo i u budućnosti podržavati projekte koji su dobri, kvalitetni i pomažu izgradnji imidža ne samo Lošinja, već i regije, ali i cijele Hrvatske. Narednih godinu dana u biciklističkim krugovima i među zainteresiranima govorit će se o Lošinju, a u vrijeme događanja utrke cijeli će otok biti ispunjen turistima te će takva slika biti poslana u cijeli svijet. Biciklizam je dio standardne ponude u Lošinju, povezuje se s onime što ovaj otok čini drugačijim od drugih turističkih lokacija – zdravlje, svjež zrak, energija i vitalnost. Upravo takav način života potičemo i takva je ponuda svih naših hotela, zato smo i ponosni suorganizatori ove svjetske utrke.

Lošinj Hotels&Villas hotelski je brend tvrtke Jadranka hoteli, pod kojim djeluje šest hotela i restorana te vile i apartmani kapaciteta više od 3.500 gostiju, smješteni na najatraktivnijim lokacijama otoka Lošinja. Gostima su na raspolaganju hoteli 5* u uvali Čikat koji se ističu svojom specifičnom premium ponudom, kao i hoteli s ponudom na razini 4* koji svojom usko specijaliziranom ponudom mogu odgovoriti različitim zahtjevima gostiju.

Poseban naglasak usmjeren je upravo na unaprjeđenje cjelokupne ponude u hotelima i vilama LH&V-a, a samim time i na zaposlenike, koji su ključ Jadrankina poslovnog uspjeha kao najvećeg poslodavca na Lošinju i Cresu, a koja će u svibnju ove godine svečano proslaviti 70 godina svog uspješnog djelovanja.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.