Događanja

Wiesbaden je domaćin 45. izdanja sajma GTM Germany Travel Mart

GTM predstavlja najvažniju B2B-platformu za njemački dolazni turizam, a raspravljalo se o novim trendovima, razvoju i turističkim ponudama Njemačke

Wiesbaden je domaćin 45. izdanja sajma GTM Germany Travel Mart

Njemačka turistička zajednica (DZT) organiziranjem 45. po redu GTM-a, najvažnijeg prodajnog događaja za njemački dolazni turizam, upisala je još jedno uspješno poglavlje u povijest GTM-a. Ove godine uloga domaćina pripala je Wiesbadenu – glavnom gradu pokrajine Hessen, koji se u ovoj ulozi našao već treći put – nakon 1977. i 2005. godine.

GTM predstavlja najvažniju B2B-platformu za njemački dolazni turizam. Na 45. GTM-u koji je održan od 12. do 14. svibnja 2019. u Wiesbadenu sudjelovalo je više od 500 stručnjaka za industriju turizma iz cijelog svijeta kao i stručni novinari iz svih emitivnih tržišta. Središnji dio događaja predstavlja dvodnevna radionica u novootvorenom kongresnom centru RheinMain koji je izgrađen 2018. godine.

Tijekom obrazovnog programa Njemačka turistička zajednica i njezini partneri gostima su iz cijelog svijeta pružili informacije o novim trendovima, razvoju i turističkim ponudama Njemačke. Oko tri stotine predstavnika iz područja hotelijerstva, prijevoza, agencije za dolazni turizam te mjesnih i regionalnih turističkih organizacija tijekom dvodnevne radionice organizirane u kongresnom centru RheinMein predstavili su širok raspon i široku kvalitetu svojih ponuda stručnoj publici iz cijelog svijeta. Tom je prilikom upotrebom networking toola zakazano čak 18.000 sastanaka.

Još jedan uspješan sajam

Petra Hedorfer, predsjednica upravnog odbora Njemačke turističke zajednice (DZT), zaključila je - Ovogodišnji GTM još je jedan u nizu pokazatelja o tome koliko menadžeri turističke industrije iz cijelog svijeta cijene i poštuju spregu učinkovite organizacije s jedne strane i osobnog kontakta s druge strane. Zahvaljujem odgovornim osobama grada Wiesbadena, organizacijskom timu Wiesbaden Marketing GmbH-a i HA Hessen Agentur GmbH-a kao i svima ostalima koji su sudjelovali na zaista profesionalnoj organizaciji. Oni su partnerima Njemačke turističke zajednice pružili odličan okvir za uspješno poslovanje.

Martin Michel, generalni direktor tvrtke Wiesbaden Marketing GmbH dodaje - Mi smo u tome što smo bili domaćin GTM-a, vidjeli veliku šansu svoj grad direktno predstaviti donositeljima odluka u turističkoj industriji. Sigurni smo da će ovogodišnji GTM dati jasne podstreke i doprinose u pozicioniranju Wiesbadena kao grada kulture koji treba biti upisan kao odredište na karti međunarodnog tržišta.

O uspjehu sajma svjedoči i anketa koju je DZT proveo po završetku dvodnevne radionice u kojoj su njemački ponuđači iz područja turizma imali priliku dati svoju ocjenu događaja. Anketa je pokazala da je 18 % njih prvi put predstavilo svoju ponudu na GTM-u, 81 % je sudjelovalo najmanje drugi put, dok je preko 38 % ponuđača sudjelovalo više od 10 puta. Ocjena samog događaja još je bolja nego prethodne godine: 98 % ponuđača bilo je zadovoljno ili veoma zadovoljno svojim sudjelovanjem (u odnosu na prošlogodišnjih 94 %); 94 % se izjasnilo da želi sudjelovati i sljedeće godine; 85 % je ocijenilo GTM kao dobru ili veoma dobru platformu za sklapanje novih poslova; 80 % je ostvarilo makar 6 novih kontakata s KAM-menadžerima – od kojih je preko pola pridobilo više od 10 novih kontakata.

Princip zelene održivosti

Njemačka turistička zajednica stvorila je GTM još davne 1972. godine i od tada neprekidno radi na njegovu unapređenju i razvijanju. U dinamičnoj konkurenciji odredišta i prodajnih kanala GTM pruža priliku tvrtkama iz pretežno srednjeg turističkog sektora da se učinkovito predstave vodećim međunarodnim donositeljima odluka, ističe gospođa Hedorfer. Osim toga, od 2012. godine Njemačka turistička zajednica ostvaruje GTM kao Green Event pa tako i ovogodišnji događaj uzima u obzir aspekte ekološke održivosti. To između ostalog uključuje i podršku sudionicima u dolasku na GTM prijevoznim sredstvima koja ne oštećuju okolinu, catering koji je iz regionalnih izvora, zabranu upotrebe posuđa za jednokratnu upotrebu, uključivanje javnog prijevoza u samu organizaciju. Za ovaj je koncept GTM 2019. godine dobio certifikat Green Note.

Kraj GTM-a obilježava jedna lijepa tradicija. Naime, grad domaćin predaje GTM-pehar svojem nasljedniku – odredištu koje će iduće godine biti domaćin. Ta je čast ovaj put pripala saveznoj pokrajini Mecklenburg-Vorpommern gdje će se, u gradovima Rostock i Schwerin, održati GTM 2020. od 10. do 12. svibnja.

Više informacija na www.germany.travel.


 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.