Wellness

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera povezuje najnovije trendove u spa industriji i uspješno ih prilagođava posebnostima dalmatinskog podneblja, o čemu govori SPA menadžerica hotela Ana Žunić

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

Savršena udobnost, premium usluga hotela 5 zvjezdica, tailor made ponude te božanstveni pogled iz svakog kutka jednoga od najljepših hotela u Hrvatskoj, Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, samo su dio priče o užitku koji si možete priuštiti na odmoru. Impozantni Acquapura SPA sastavljen od White i Black dijela u kojima se u arhitektonskom skladu prožimaju najveći hamam prostor u Hrvatskoj, zemljana sauna s panoramskim pogledom na more, parna kupelj, aromatizirane saune, prostori za meditaciju i odmor, vanjski i unutarnji bazeni sa slanom i slatkom vodom, dio su 6000 četvornih metara užitka koji gostima nudi bezbroj mogućnosti za opuštanje i obnovu energije. O najnovijim trendovima u wellness & spa industriji te o tome kako su ih uspjeli povezati sa specifičnostima našeg podneblja razgovarali smo sa SPA menadžericom Anom Žunić i njenim timom.

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

Danas je već poznato da wellness & spa tretmani ne djeluju samo na poboljšanje tonusa tijela, ili čišćenje i osvježavanje kože, nego i ljekovito na cijelo tijelo i duh. Kod kojih se zdravstvenih problema vodenom terapijom ili masažom sve može postići napredak?
- Voda je eliksir života i ima jako važnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Vodena terapija, kao i razne vrste masaža, jako dobro utječu na opuštanje te poboljšavaju cirkulaciju. Vodena terapija je jako dobra kod reumatskih, upalnih i psihofizičkih problema. U našem Acquapura SPA u Iaderi sugeriramo tretmane koji su bazirani na hidrataciji kože te na čišćenju organizma vodenom terapijom i tretmanima.

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

>> Aquapura SPA - 5* wellness uz more 

U ponudi imate i tretmane kupanja i pročišćavanja slična onima u turskim hamamima, no prilagodili ste ih podneblju – koja sve ulja koristite u programu Hammam i Dalmacija te masažama biljem i za što se ona preporučuju?
- U programu Hamam Dalmacija i masažama biljem koristimo naše autohtono dalmatinsko bilje kao što su ružmarin, lavanda, masline i smilje. Navedeno bilje ima učinak detoksikacije, regeneracije, antiage učinak te hrani i obnavlja kožu. Izdvojila bih i Ninsku sol, koju dosta koristimo u maskama, pilinzima, saunama i kupkama, a koja djeluje kao jako dobar čistač kože i pomaže kod respiratornih problema. Vrlo smo ponosni što živimo i radimo u ovom podneblju koje je galantno prema nama i poklanja nam opcije za dugotrajan i zdrav život. Još od vremena rimskih kolonija na ovim prostorima se koristila lavanda, ružmarin, maslina i smilje.

>> Falkensteiner Hotel & Spa Iadera – luksuzni odmor samo za vas

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

Marinela Medić, terapeut - Moj omiljeni tretman je luksuzna kombinacija Anne Semonin. Vodeći se Anne Semonin filozofijom da je svačija koža unikatna i da je potrebna određena njega kako bi koža sačuvala svoj sjaj, sa zadovoljstvom izrađujem individualnu njegu za svakog klijenta. To može biti anti-age tretman, tretmani za suhu, masnu ili kombiniranu kožu, tretmani za mršavljenje itd. Naši klijenti s tretmana izlaze opušteni i zadovoljni, posebno zbog brzo vidljivog učinka.


Nudite i neke posebne vrste masaža, među ostalim i tretmane masaže glave i lica te refleksoterapije stopala – što se s takvim tretmanima postiže i koliko su oni prihvaćeni među klijentima?
- Stimuliranjem refleksnih točaka postižemo ravnotežu krvnog, endokrinog, limfnog, živčanog i drugih sustava. Zbog pozitivnih učinaka, kao što su poticanje cirkulacije, rješavanje napetosti i stresa, naši gosti je često koriste.Također imamo u ponudi i Zvukoterapiju (Zvučnu masažu Tibetanskim zdjelama), to je zvučno – vibracijski tretman liječenja i oporavka pomoću kojeg tijelo na razini naših stanica vraćamo u ravnotežu. Zvukoterapija ima još niz pozitivnih učinaka poput oslobađanja od napetosti i blokada u tijelu, olakšava opuštanje, pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja, kreativnosti i motivacije, te obnavlja životnu radost.

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

U tretmanima kože lica koristite i čisti kisik – kako izgleda takva terapija i što se s njom postiže?
- Najpopularniji takav tretman je Intraceutical - pod pritiskom čistog kisika serumi i aktivni hranjivi sastojci prodiru duboko u kožu. Kisik terapijom postiže se instant lift efekt, hidratizacija, učvršćivanje i posvjetljenje staračkih pjega te pigmentacijskih mrlja. Željela bih naglasiti da je ovaj postupak prirodan, neagresivan i neinvazivan te su njegovi učinci vidljivi već nakon par tretmana. Mnogi holivudski celebritiji poput Jeniffer Aniston koriste terapiju kisikom. Spomenuta terapija koži daje mladenački i prirodan izgled.

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

Berta Jezernik, terapeut - Najviše volim raditi detox i talasso tretmane. Kada bih morala izdvojiti neki od njih onda je to talasso, budući da je riječ o tretmanima u kojima koristimo morske alge, solne maske i ljekovito blato. Možda je to već neka vrsta klišejiziranog odgovora, ali tu je riječ o proizvodima koji su autohtoni za našu regiju, a svima nam je poseban užitak kada promoviramo vlastiti kraj. Možda bi još napomenula i kako gosti izuzetno uživaju u slanim kupkama, našoj slanoj sauni i slanom bazenu.


Puno pažnje posvećujete wellness & spa paketima...
- Naši SPA paketi su posebno kombinirani i izrađeni tako da naši gosti osjete tradiciju dalmatinskih izvornih proizvoda, da im probudimo energiju i vratimo svježinu. Razni biljni pilinzi, kupke s morskom vodom, Hamam rituali, oživljavajuće masaže, tretmani u vodenom krevetu samo su neki od mnogobrojnih tretmana u našim paketima. Naša povlastica je što se hotel nalazi na Mediteranu, tik uz more, i tu povlasticu koristimo s posebnom radošću i ponosom. Tako su na primjer sol, morska voda i regionalno bilje svakodnevno prisutni u našem poslu. Nerijetko imamo slučajeve da je gostu zbog određenih zdravstvenih problema potrebna kombinacija drugih tretmana koji nisu u ponuđenim paketima, i tada naši terapeuti pripreme paket koji odgovara gostu.

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

Poznati ste i po zajedničkom wellnessu za parove. Koliko se često parovi odlučuju za zajednički wellness u privatnim sobama?

- Interes parova za privatan spa je velik. Posebnost ove ponude je zagarantirani mir i privatnost para, koji u takvim uvjetima mogu uživati u intimnom druženju potpuno odvojeni od ostatka wellnessa, a opet na raspolaganju imaju cjelokupnu ponudu tretmana. Samo uređenje našeg private spa prostora, sa svojim vodenim krevetom, privatnim jacuzzijem i televizijom izaziva veliki interes, a kada se u tu kombinaciju doda i korištenje svih naših tretmana, opuštanje uz šampanjac, kavijar, razno voće, ponuda postaje neodoljiva.

Naš tim osmislio je već nekoliko paketa koji su se pokazali izuzetno privlačnima, npr. paket „Morski trenuci“ koji se sastoji od pilinga s morskom soli, kupkom u morskoj vodi, šezdesetominutne masaže cijelog tijela, morskog koktela za osvježenje te dodatnih šezdeset minuta opuštanja. Slobodno možemo reći da je svaki privatni spa drugačiji i ovisi isključivo o željama parova koji ih koriste. Prema njihovim napucima naš wellness tim pronalazi idealni spoj tretmana i gastronomske ponude, te s ponosom možemo naglasiti kako private spa ponuda postaje interesantan i važan dio našeg wellnessa.

>> Preuzmi Aquapura Spa brošuru "Masaže & ljepota"  

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

Valentin Ivas, terapeut - Najviše uživam u radu hamam tretmana, kako orijentalnih tako i naših dalmatinskih „Hamam meets Dalmatia“ tretmana. To su tradicionalni hamam tretmani koji su prilagođeni našem Mediteranu, pa se izvode s tradicionalnim dalmatinskim proizvodima. Kao osobi rođenoj u Dalmaciji, moram priznati kako mi je posebno zadovoljstvo vidjeti kada naši gosti pohvale takav tretman, budući da je to dokaz koliko je Dalmacija raznolika i atraktivna.


Koji su tretmani najpopularniji?

- Među najpopularnijim tretmanima možemo istaknuti hamam rituale, Intraceuticals njegu lica, individualne masaže tijela, detoks programe i programe ljepote. Treba spomenuti i naše svakodnevne rituale u saunama, npr. Aufguss, koji se izvode s autohtonim biljem, a zbog svojih ljekovitih učinaka vrlo su popularni među gostima. Aufguss tretmani najintenzivniji su način za uživanje u finskoj sauni. U osnovi je riječ o polijevanju vode po vrućem kamenu na peći u sauni. Time se automatski dodaje vlaga u zraku koja podiže temperaturu saune te se tijelo intenzivnije znoji. S vodom se mogu kombinirati i različiti mirisi eteričnih ulja koji, ovisno o odabiru, mogu stimulirati dodatno opuštanje ili osvježavanje. Aufguss tretman vodi osoba koja određuje koliko će se dodati vlage , te posebnim pokretima ručnikom usmjerava cirkuliranje zraka kako bi sve osobe u sauni bile podjednako izložene pari. Nakon izlaska iz saune preporučuje se rashlađivanje tijela u hladnoj vodi.

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

U našem wellnessu ovaj smo tretman dodatno razradili, te je sada riječ o posebnom performansu za naše goste. Naši „aufguss majstori“ umjesto vode koriste kugle od leda koje stavljaju na peć te tako dobivamo veću koncentraciju vlage. Također, raspodjela pare po sauni s ručnikom nije samo obično mahanje, već naši aufguss majstori imaju atraktivne glazbene koreografije. Posebni smo i po interakciji s gostima koji se potiču da sudjeluju u cijelom događaju, te su nerijetki slučajevi da gosti uz pljeskanje održavaju ritam mahanja te tako sami određuju hoće li aufguss biti jači ili slabiji.

Što se tiče mirisa, treba naglasiti kako većinu radimo sami od lokalnog bilja koje raste u krugu našeg resorta, poput smilja, lavande, ružmarina i sl. Kako bi naši gosti bili što vise uključeni u cijeli proces pravljenja aufgussa, vodimo ih u branje pojedinog bilja te ih podučavamo o ljekovitosti i upotrebi pojedinih vrsta.

Wellness Hotela & Spa Iadera: Tretmani inspirirani Orijentom i mediteranskim biljem

NOVO u 2016: ponoćne saune u Hotelu Falkensteiner Iadera i Thalasso terapija - više informacija putem e-maila (spa.iadera@falkensteiner.com) ili na broju telefona: +385 23 500 940.

www.falkensteiner.com/hr/hotel/iadera

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.