Zdravstveni turizam

Vrhunska dijagnostika i liječenje u Specijalnoj Bolnici Sv. Katarina

Specijalna bolnica Sv. Katarina u Zaboku, članica je prestižne međunarodne institucije najizvrsnijih svjetskih bolnica - The Leading Hospitals of the World

Vrhunska dijagnostika i liječenje u Specijalnoj Bolnici Sv. Katarina

Specijalna bolnica „Sv. Katarina“ na jednom mjestu, multidisciplinarnim pristupom, koristeći najsuvremeniju opremu, omogućuje vrhunsku dijagnostiku, najbolje terapijsko-operacijske postupke i individualno pripremljenu rehabilitaciju. Nedvojbeno je to garancija za najbrži i najbezbolniji povratak u normalan život uz kvalitetno rješenje zdravstvenog problema. Sve navedeno je prepoznato u inozemstvu i u našoj bolnici se liječe pacijenti iz SAD-a, Kanade, Irske, Francuske, Iraka, Libije, Slovenije, Njemačke itd.

Po prvi put na tržištu Europe razvijen je zajednički koncept u kojemu bolnica “Sv. Katarina” i zrakoplovna kompanija “Air Panonia”u partnerstvu pružaju svoje usluge zahtijevnim pacijentima koji dolaze sa teritorija cijele Europe, sjeverne Afrike uključujući i sjeverni dio Iraka i Saudijske Arabije.

Djelatnosti  bolnice Sv. Katarina  uključuju pretrage magnetnom rezonancijom, sve operacije muskuloskeletnog sustava (artroskopija, ugradnja umjetnih zglobova, kirurgija stopala) i kralježnice, individualne programe fizikalne terapije i rehabilitacije, minimalno invazivne vertebralne zahvate te neurološku dijagnostiku.

Prema svakom pacijentu koji dolazi u našu bolnicu imamo interdisciplinarni pristup, drugim riječima tim stručnjaka različitih specijalnosti sudjeluje u postupku dijagnosticiranja i liječenja, a operater prati pacijenta od početka pa sve do zadnjeg dana rehabilitacije.

Vrhunska dijagnostika i liječenje u Specijalnoj Bolnici Sv. Katarina

Nagrada za izvrsnost

Specijalna bolnica „Sv. Katarina“ razvija suradnju s vodećim europskim, američkim i izraelskim klinikama i stručnjacima. Bolnica je u suvlasništu jednog od najvećih i najutjecajnijih zdravstvenih lanaca Republike Njemačke tako da je njena prisutnost na tržištu te države konstantna. Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a bolnicu Sv. Katarina preporučuje američkim građanima koji se tijekom boravka zateknu u ovom djelu Europe kao instituciju u kojoj se mogu obaviti dijagnostički i terapeutski postupci.

Također,  bolnica članica je "The Leading Hospitals of the World" čime se bolnica uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojoj je dodijeljena ova prestižna certifikacija. Certifikat se dodijeljuje bolnicama za njihovu izvrsnost u raznim područjima rada prvenstveno kvaliteti pružanja usluga, stručnost kadra i dr.

Veliki potencijal bolnice Sveta Katarina, prepoznala je i Europska Komisija dodijelivši njoj i tvrtki Genos 17 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz EU fondova za projekt razvoja novih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka kod bolesnika sa križoboljom, a u kojem sudjeluju i znanstvenici iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Belgije i SAD-a. Odobreni iznos od strane Europske Komisije za realizaciju ovoga projekta je najveći iznos kojeg je iz područja “Zdravlje” (Health) Republika Hrvatska ikada dobila.

Vrhunska dijagnostika i liječenje u Specijalnoj Bolnici Sv. Katarina

Dijagnostika i liječenje

U našoj bolnici je moguće napraviti gotovo sve dijagnostičke i terapeutske zahvate vezane uz bolesti koštanog i mišićnog sustava. Tako npr. moguće je obaviti zamjenu bolesnih zglobova koljena , kuka i ramena. Naravno, sam odabir operacije ovisi o stupnju degenerativnih promjena. Naši ortopedi u svom radu koriste najmodernije materijale i implantate, od svijetskih proizvođača,  kao što su Arthrex, Johonson & Johonson, Zimmer.

Uz ove zahvate timovi naših liječnika rade korekcije deformacija stopala (npr. vrlo čestih koštanih deformiteta kod žena – haluksa valgusa ili čuklja). Nadalje, naši stručnjaci primjenjuju suvremenu metodu regeneracije hrskavice primjenom vlastite (autologne) krvne plazme bogate trombocitima (Autologuos conditioned plasma ACP ili PRP – Platelet rich plasma), te aplikaciju matičnih stanica dobivenih iz masnog tkiva.

Prvi zahvat autologne transplantacije matičnih stanica iz masnog tkiva u ovom djelu Europe primijenjen je u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina  u kojem su prof.dr. Carlo Tremolada, plastični kirurg iz Italije i profesor na Sveučilištu Miami (učenik prof.dr. Arnold Caplana, «Oca mezenhimalnih matičnih stanica»)  i doc.dr. Damir Hudetz, iz Specijalne bolnice Sv. Katarina u koljeno pacijenta injektirali i stanice izdvojene iz usitnjenog masnog tkiva. Zahvat je primijenjen kod pacijenta sa posljednjom, četvrtom fazom, oštećenja hrskavice, gdje je hrskavica u cijelosti nestala i gdje zapravo dolazi do kontakta između dvije kosti.

Vrhunska dijagnostika i liječenje u Specijalnoj Bolnici Sv. Katarina

Individualiziran pristup pacijentima

U  Specijalnoj bolnici „Sv. Katarina“ moguće je obaviti operacije transplantacije meniskusa zbog kojih su naši pacijenti do sada odlazili u inozemstvo. Bolnica „Sv. Katarina“ ima jedinstven program dijagnostike bolnih stanja kralješnice, a kirurški tim provodi minimalno invazivne zahvate i kirurške postupke na kralješnici. Individualiziran pristup pacijentu u specijaliziranoj ambulanti za bolna stanja kralješnice podrazumijeva sveobuhvatnu dijagnostiku akutne i kronične boli svih segmenata kralješnice.

Jedan od najsveobuhvatnijih rehabilitacijskih programa  obavlja se u našoj bolnici i obuhvaća tretiranje bolnih stanja zglobova i kralješnice nakon ozljeda (sportske ozljede, sindromi prenaprezanja) ili zbog degenerativnih bolesti (artroza, degenerativne promjene kralješnice) i potom preoperativnu i postoperativnu rehabilitaciju nakon ortopedskih i kirurških zahvata. Fizikalna terapija bolnice „Sv. Katarina“ opremljena je najsuvremenijom medicinskom opremom i spravama za vježbanje.

www.svkatarina.hr

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.