Turistička ponuda

Vinoteka Bornstein - najljepša priča o vinu

Vinoteka Bornstein priča priču o najfinijim hrvatskim i svjetskim vinima više od 30 godina

Vinoteka Bornstein - najljepša priča o vinu

Nedaleko od zagrebačke katedrale, u 200 godina starom nadsvođenom podrumu, započela je priča o novoj, obnovljenoj hrvatskoj vinskoj sceni, koja uspješno traje već 30 godina. Za pokretače tog enološkog projekta, kao i za sve ljubitelje vrhunskih vina, taj podrum nikad nije bio samo prva privatna vinoteka u Hrvatskoj – već i pravi vinski hram kojem hodočaste mnogi ljubitelji vina, kako znalci, tako i oni koji su tek u potrazi za znanjem i novim enološkim iskustvima i koji se žele upoznati s domaćim i svjetskim vinskim sortama.

Uživajte u čaši

Mjesto je ovo na kojemu ćete se informirati o nagradama koje je neko vino dobilo ili od koje je vrste grožđa nastalo, popričati uz čašu vrhunskog vina koje potiče životnu radost. Osjetit ćete mirise, zatvoriti oči i uživati u punoći i voditi ugodne razgovore - zato je Vinoteka Bornstein za mnoge ljubitelje vina danas puno više od kušaonice.

Na policama Vinoteke goste čeka najbolji izbor hrvatskih vina, selekcija više stotina vina iz cijelog svijeta, ali i zanimljiv izbor extra djevičanskih maslinova ulja, istarskih tartufa te odabrani slani i slatki deserti, kao uvod u ugodno druženje.

Vinski bar

I kad gost pomisli da su pred njime baš svi aduti, domaćini će otkriti svoj najveći ponos: Arhivsku zbirku vina kutjevačkih i beljskih podruma te butelju najstarijeg hrvatskog vina – Bijeli burgundac iz 1947. godine. Oni koji znaju cijeniti vina i žele u njima uživati u miru svoga doma, ili ih darovati prijateljima ili poslovnim partnerima, u vinoteci Bornstein će pronaći zanimljive poklon pakete. Među njima su paketi Istra, Slavonija i Dalmacija te velik izbor francuskih šampanjaca.

Kao dodatak najstarijoj i najljepšoj vinoteci u Hrvatskoj, 2015. godine otvoren je i vinski bar, koji goste mami ne samo svojim rustikalnim uređenjem, već i vrlo bogatom vinskom kartom s više od stotinu probranih vina iz Hrvatske i svijeta, kao i ponudom malih vinskih zalogaja.

www.bornstein.hr

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.