Događanja

Vela Luka bit će domaćin Konferencije o zdravstvenom turizmu na otocima

Otok Korčula će biti domaćin prve Konferencije o zdravstvenom turizmu na hrvatskim otocima koja će se održati 17. i 18. svibnja u Vela Luci, hotel Korkyra

Vela Luka bit će domaćin Konferencije o zdravstvenom turizmu na otocima
Konferencija o zdravstvenom turizmu na otocima okupit će predstavnike javnih institucija iz Hrvatske (iz ministarstva zdravstva, turizma i poljoprivrede, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore) i Europe (iz Europske komisije, Ministarstva Gozo, Malta), kao i međunarodne stručnjake (specijalizirani tour-operator FitReisen iz Njemačke te Fortuna iz Nizozemske, globalno zdravstveno osiguranje Cigna i drugi) te domaće stručnjake i profesionalce na području zdravstvenog turizma i poduzetništva koji promoviraju održivi razvoj otoka.
 
Cilj konferencije je osnažiti potencijal hrvatskih otoka u domeni zdravstvenog turizma, uključujući wellness, spa i zdravstvenu ponudu uz ponudu lokalnih poljoprivrednih proizvoda. Posebna pozornost bit će usmjerena na predstavljanje mogućnosti financiranja projekata zdravstvenog turizma lječilišta i specijalnih bolnica po uvođenju Uredbe Europskog Parlamenta i Vijeća koja povećava sredstva Programa potpore strukturnim reformama (SRSP). U prilogu je program Konferencije.
 
Skup organizira zastupnica u Europskom Parlamentu gđa Ruža Tomašić, u suradnji s Općinom Vela Luka i lokalnom akcijskom grupom LAG 5.
 
Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijaviti se možete na ruza.tomasic@europarl.europa.eu

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.