Zdravstveni turizam

Varaždinske toplice: Na tragu vrhunskih europskih rehabilitacijskih centara

Varaždinske toplice nalaze se u najljepšem dijelu Hrvatskog zagorja, a pod nazivom Aquae Iassae poznate su i dulje od 2000 godina

Varaždinske toplice: Na tragu vrhunskih europskih rehabilitacijskih centara
U najljepšem dijelu Hrvatskog zagorja nalazi se Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Zahvaljujući izdašnom izvoru termalne vode i ljekovitom blatu toplice su poznate pod nazivom Aquae Iassae dulje od 2000 godina. Svoju djelatnost prezentiraju kroz usluge medicinske rehabilitacije i zdravstvenog turizma.
 
Referentni centar za spinalne ozljede
 
Fizikalna terapija temelji se na različitim mogućnostima primjene ljekovite termalne vode i ljekovitog blata, a neke od najčešćih procedura su hidroterapija, kineziterapija, elektroterapija i različite vrste masaža. Blagotvorna svojstva svih navedenih terapijskih postupaka povoljno utječu na reumatska oboljenja, neurološka oboljenja, ozljede i bolesti kralješnice, ortopedske bolesti i deformitete, a koriste se i u medicinskim programima namijenjenima radno-aktivnoj populaciji, s ciljem postizanja bolje opće kondicije, kao i u programima priprema sportaša.
 
Varaždinske toplice: Na tragu vrhunskih europskih rehabilitacijskih centara
 
U sklopu Specijalne bolnice djeluje i Referentni centar za rehabilitaciju osoba s ozljedom kralježnične moždine. Putem Centra se prate i razvijaju najnovija dostignuća u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji prema modelima vrhunskih europskih rehabilitacijskih kuća.
 
Centar zdravlja Minerva Medica
 
Sastavni dio kompleksa Specijalne bolnice je objekt Minerva koji uz sve spomenuto nudi i usluge iz sektora turističko-ugostiteljske djelatnosti. Minerva je omiljeno mjesto poslovnih i društvenih susreta svih generacija. Tu djeluje i moderno opremljen Centar zdravlja Minerva Medica, čiji djelatnici kroz individualizirane aranžmane pružaju usluge medicinskog wellnessa i fizioterapije. Napeti ste, umorni, pod stresom? Ili vas bole križa, zglobovi ili mišići? Centar zdravlja Minerva Medica nudi rješenje za svaku neugodu.. 
 
Varaždinske toplice: Na tragu vrhunskih europskih rehabilitacijskih centara
 
U ponudi Centra su masaže, aromaterapija, biserna kupka, medicinski fitness aerobik, shockwave terapija, kinesio taping, limfna drenaža, refleksoterapija, terapija inkontinencije, terapija ultrazvukom i laserom, TENS, te kineziterapija pokretom. 
 
Na usluge Centra vezani su specijalistički pregledi i konzultacije doktora medicine i suradnika u zdravstvu, kao i dijagnostičke i terapijske usluge. Možete se odlučiti i za neke atraktivne pakete usluga kao npr. anticelulitni tretman, paket za prijateljice, paket za dvoje, paket za mame, rođendanski paket te medeni paket za dvoje.
 
Varaždinske toplice: Na tragu vrhunskih europskih rehabilitacijskih centara
 
Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske toplice 
Trg slobode 1, 42223 Varaždinske Toplice
T: +385 (0) 42 630 000/ 630 831

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.