Turistička ponuda

Luksuzni odmor na otoku Lošinju - uvala Čikat

Lošinj svojim gostima pruža novu dimenziju odmora u uvali Čikat - renovirani hoteli s 5 zvjezdica, u spoju s prirodnim blagodatima, stvorili su jedinstvenu oazu za odmor

Luksuzni odmor na otoku Lošinju - uvala Čikat

Uvala Čikat jedna je od najljepših uvala na otoku Lošinju, koji je još davne 1892. godine proglašen klimatskim lječilištem. Kristalno čisto more, 2600 sunčanih sati i zrak kojeg oplemenjuju esencije preko 1100 vrsta aromatičnog i ljekovitog bilja učinili su od Lošinja omiljeno odredište za odmor.

>> Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Arhitektura stopljena s okolišem

U skrovitom kutku uvale svega nekoliko koraka od mora smjestio se hotel Bellevue s 5 zvjezdica. Koncept jednostavnosti, sklada s prirodom i vrhunske udobnosti odlikovao je stari Bellevue, a slavni arhitekt Andrija Rusan i njegov tim držali su se istog načela prilikom preobrazbe hotela Bellevue u jedan od najelitnijih hotela na Jadranu. Njegova je kvaliteta prepoznata i nagrađena – tako je hotel Bellevue najbolji hotel i najbolji luksuzni hotel u Hrvatskoj u 2017. godini prema izboru TripAdvisor Travelers’ Choice Awards, a dobitnik je i nagrade World Luxury Hotel Awards u 2016. godini.

Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Foto: Lošinj Hotels & Villas

Filozofija održivog razvoja

Ponuda hotela Bellevue oplemenjena je SPA Clinicom, najboljim novim spa i wellnessom na svijetu prema odabiru tvrtke Spafinder Wellness. SPA Clinic svakom gostu nudi mogućnost potpunog opuštanja prema osobnom izboru, uz niz zdravstvenih i wellness programa te potpuno uživanje u bazenima, relax zoni, fitness i yoga studiju te SPA vrtu, pod budnim okom liječnika, nutricionista i fizioterapeuta SPA Clinice.

Luksuzni odmor na otoku Lošinju - uvala Čikat

Nedaleko hotela Bellevue, u prirodno zaštićenoj uvali Čikat smještena je marina koja zaljubljenicima plovidbe pruža siguran vez za sve vrste plovila, od skupocjenih jahti do sportskih jedrilica i manjih plovila. Bogati lošinjski arhipelag ljubiteljima nautičkog turizma nudi niz atraktivnih odredišta koji očaravaju prirodnim ljepotama i zamamnim okusima mediteranske kuhinje.

>> Doživi Lošinj, doživi nezaboravan odmor na otoku vitalnosti

Austrougarska vila modernog sjaja

Uz hotel Bellevue, neposredno uz more u gustoj šumi alepskog bora nalazi se vila Hortensia, austrougarska vila koja je nakon obnove na razinu od 5 zvjezdica svoja vrata otvorila u lipnju 2015. godine. Vila Hortensia mjesto je gdje se susreću tradicionalna arhitektura i moderni stil, a uslugama poput privatnog conciergea, kuhara i batlera te privatne plaže postavlja novu dimenziju luksuznog odmora.

Luksuzni odmor na otoku Lošinju - uvala Čikat

Foto: Lošinj Hotels & Villas

Dragulj uvale Čikat

Još jedan dragulj u bogatoj kruni uvale Čikat svakako je Alhambra, sofisticirani boutique hotel s pet zvjezdica i član prestižne grupacije Small Luxury Hotels. Alhambra je austrougarska vila iz 1912. godine, djelo uglednog bečkog arhitekta Alfreda Kellera, koja je svoje osvježeno ruho dobila 2015. godine. Uz Alhambru je smještena vila Augusta, veličanstvena građevina klasicističkog stila i Art Deco detalja. Danas Alhambra s vilom Augustom predstavlja idealnu kombinaciju luksuza s daškom nekog drugog vremena, koji svojom personaliziranom concierge uslugom zadovoljava sve preferencije.

Luksuzni odmor na otoku Lošinju - uvala Čikat

Foto: Lošinj Hotels & Villas

Premium uslugu Alhambre upotpunjuje pomno birana wine&dine ponuda a la carte restorana Alfred Keller, kojeg je vodič za restorane Gault & Millau uvrstio na svoju listu najboljih restorana za 2017. godinu. Vrhunska wine&dine ponuda Alhambre nadaleko je poznata zahvaljujući Masterclass događanjima, na kojima se odabranim uzvanicima predstavljaju vinari iz Hrvatske i svijeta.

Luksuzni odmor na otoku Lošinju - uvala Čikat

Foto: Lošinj Hotels & Villas

Za uređenje ovih ekskluzivnih ljepotica pomno je biran svaki komad namještaja kojega odlikuju ekskluzivni materijali i vrhunski dizajn, poput Louis Ghost Chairsa, Artisan drvenog namještaja, Sartori sagova i posteljine od brokata, a cijela je priča zaokružena dizajnerskom rasvjetom Deana Skire. Sve je to zasigurno pridonijelo nagradama kojima se diči boutique hotel Alhambra, kao što je World Luxury Hotel Award 2016 u kategoriji najboljeg luksuznog boutique hotela.

www.visitlosinj.hr

www.losinj-hotels.com

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.