Vijesti

Evo kakve nas novosti očekuju na Adventu u Zagrebu

Zagrebački Advent dobitnik je i nagrade za najbolje turističko događanje na Danima hrvatskog turizma, a kao pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination, ove će godine imati priliku braniti titulu od 2. do 12. prosinca.

Evo kakve nas novosti očekuju na Adventu u Zagrebu
Najbolji advent u Europi počinje u subotu 26. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 8. siječnja 2017. godine. Tako će se u subotu, uz svečano otvaranje Adventa na Zrinjevcu paljenjem ukrasnih lampica, otvoriti i Advent na Europskom trgu, Ledeni park na Tomislavovom trgu, Fuliranje, Zagrebačka božića bajka, i drugi.
 
Advent u Zagrebu najvažnije je događanje u našem glavnom gradu, a u zadnje dvije godine bilježi porast posjetitelja od gotovo 50%. Naime, prema podacima TZGZ u 2013. godini zabilježeno je 45.393 dolazaka i 82.284 noćenja, dok je prošle godine u prosincu ostvareno 70.550 dolazaka i 123.734 noćenja.
 
Osim toga, zagrebački Advent dobitnik je i nagrade za najbolje turističko događanje na Danima hrvatskog turizma, a kao pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination, ove će godine imati priliku braniti titulu od 2. do 12. prosinca.
 
Bogati i raznovrsni novi program
 
Turistička zajednica grada Zagreba s partnerima pripremila je i nove programe za brojne posjetitelje i građane, a posebno izdvajaju Advent na Gornjem gradu koji uključuje: Dvorišta – adventsko izdanje, Advent na Vranicanijevoj livadi, Advent u Galeriji Klovićevi dvori i Advent na Štrosu. Također, ove godine adventska događanja dolaze i u Novi Zagreb gdje će vas dočekati: Novi advent i Ledena bajka Djeda Mraza.
 
Evo kakve nas novosti očekuju na Adventu u Zagrebu
 
Svakako još treba spomenuti i novitete kao što su Modni advent, Kod Rudolfa, Advent u Dizajn distriktu, Advent u Tunelu; a tu su i tradicionalni programi poput: Živih božićnih jaslica, ArtOmata, S božićnih balkona Zagrebu, prigodnih programa u MUO, HNK i Etnografskom muzeju i, naravno, Advent i Nova godina na Trgu bana Jelačića.
 
Glamurozni Modni advent
 
Modni advent održat će se u Oktogonu od 10. do 31. prosinca. Organizatorice ovoga jedinstvenog događanja koje se po prvi puta održava u Europi, Đurđica Vorkapić, Nives Polovina Barun i Sanja Drakulić, naglašavaju da će cijeli prostor Oktogona biti glamurozno uređen u stilu modne ulice gdje će 12 najpoznatijih hrvatskih dizajnera predstaviti svoje kreacije.
 
Modni advent započet će koncertom iznenađenja. Posjetitelji će svaki dan moći uživati u bogatom jazz programu. Srijedom će im kuhati Mate Janković, dok će se četvrtkom kratkim modnim revijama publici predstavljati modni dizajneri. Nedjelja je rezervirana za naše uspješne poduzetnike u sklopu Business Caffea.
 
Sve novosti, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na obnovljenim internet stranicama Adventa u Zagrebu: www.adventzagreb.hr.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.