Vijesti

Unikatne gastro delicije u Red red wine baru

Slasni tapasi i plate uz vrhunsko vino – raj za sve probirljive gurmane u Red red wine baru koji nastaje pod kulinarskom palicom gosta kuhara Drage Bošnjaka

Unikatne gastro delicije u Red red wine baru
Spoj stare bakine kuhinje s novim okusima sjedinjenima u malim zalogajima – tapasima i ukusnim dalmatinskim, istarskim i slavonskim platama, koje prate kvalitetna i vrhunska vina, zasigurno su dobar razlog za posjet Red red wine baru u zagrebačkoj Hebrangovoj ulici. Sve te delicije spravlja gost kuhar Drago Bošnjak, poznat iz emisije „3, 2, 1 - kuhaj“. No, kako je sve počelo i kako se baš Drago našao u ulozi gosta kuhara u Red red wine baru?
 
- Sve je započelo prije nekoliko godina kada sam upoznao Luku Elezovića, koji sa svojim ocem Brunom vodi Red red wine bar u Hvaru. Od tada nas veže prijateljstvo koje je rezultiralo Lukinim pozivom u Zagreb da u njegovom wine baru u našoj metropoli budem gost kuhar i ʹuletimʹ u kuhinju kada god nešto treba - rekao je Drago.
 
Za razliku od Luke, Drago nema kulinarsko obrazovanje, ali je kulinarsko iskustvo stekao u obiteljskom restoranu ERO na Hvaru. Uz to je maštovit te sve što zamisli pretvara u stvarnost. Pod njegovom kuharskom dirigentskom palicom nastaju zanimljivi zalogajčići, posebniji od ostalih tapasa po tome što se pazi na svaki detalj i spajaju se razne kombinacije okusa.
 
- Poanta je u tome što se u jelu mora osjetiti svaki dio namirnice, a to se u našim tapasima itekako osjeti. Pritom dodajem razne začine. Radimo i vlastite paštete i namaze, a najbolje je da ljudi sami dođu i isprobaju sve o čemu govorim i po čemu su specifični naši tapasi i plate - istaknuo je Drago.
 
Unikatne gastro delicije u Red red wine baru
 
Okusi prilagođeni zahtjevima gostiju
 
S njim se složio i Luka koji je rekao kako se novi koncept poslovanja Red red wine bara temelji upravo na tom novom điru spravljanja jela s raznim umacima i raznim okusima, primjerice mediteranske kuhinje u koju se dodaju ljuti, ali i slatki dodaci. Važno je istaknuti kako su sve to isključivo svježe namirnice, dakle nema ništa iz dubokog smrzavanja.
 
- Naši gosti mogu svakodnevno uživati u Draginim kulinarskim umotvorinama, a on će i povremeno razgovarati s gostima te im pričati o tome kako spravlja tatarski biftek ili guščju paštetu - rekao je Luka.
 
Osim tapasa, u jedinom ženskom mjesecu ili mjesecu ljubavi, znači do kraja veljače, gosti mogu uživati i u dalmatinskoj plati na kojoj se uz sve autohtone namirnice poput pršuta i maslina nalaze i razne vrste sireva. Što će ponuditi gostima u ožujku i nadolazećim mjesecima, još uvijek nije poznato. Ovisi o inspiraciji. No, to može biti i slavonska plata s domaćim špekom, kulenom i kulenovom sekom, ali i nešto sasvim drukčije.
 
Osim u zagrebačkom Red red wine, mali zalogaji i plate u lipnju će se moći isprobati i u wine baru obitelji Elezović u Hvaru. Što će se tamo nuditi, Luka i Drago još uvijek ne znaju, iako kažu da će vjerojatno ići s isprobanim konceptom tapasa i plata, ali će okuse prilagoditi godišnjem dobu i zahtjevima gostiju. Upravo pripremaju sezonu na Hvaru, koja je dosta zahtjevna jer u tamošnje restorane, pa i u Red red wine bar dolaze probirljivi gosti kojima treba prilagoditi jela.
 
U Draginim i Lukinim gastro uradcima može se uživati svakoga dana od 17 do 2 sata iza ponoći. No, za petak i subotu su potrebne rezervacije. Svaki drugi tjedan u Red red wine baru sviraju tamburaši, i to srijedom, a ponekad i petkom, ali se njihovi termini objavljuju na Facebooku. Osim toga, u Red red wine baru promoviraju se mladi ulični svirači koji sviraju za svoj gušt i zabavljaju goste.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.