Vijesti

Umagosice - Startasice kao turistički suvenir i promotor domoljubne ekonomije

Istraturist je u suradnji s Borovom osmislio novi turistički suvenir - Umagosice, Startas tenisice, brendirane vizualnim identitetom Umaga

Umagosice - Startasice kao turistički suvenir i promotor domoljubne ekonomije

Poznat po ulaganju u destinacijski marketing i destinacijske projekte, Istraturist je, u suradnji s gradom Umagom i TZ-om i Klasterom sjeverozapadne Istre osmislio novi turistički suvenir - Umagosice, cool Startas tenisice brandirane vizualnim identitetom grada Umaga, čije boje logotipa boje prate i simboliziraju strateške proizvode destinacije sjeverozapadne Istre - more, sport, prirodu i gourmet ponudu. Proizvedene u dječjim, ženskim i muškim brojevima, kao suvenir, namijenjene su turistima koji svoj smještaj pronalaze u smještajnim objektima Istraturista, a kući žele ponijeti suvenir uporabne vrijednosti.

Umagosice - Startasice kao turistički suvenir i promotor domoljubne ekonomije

Umagosice su na tiskovnoj konferenciji u Laubi predstavili Jelica Panić, voditeljica destinacijskog marketinga Istraturista, Martina Tomljenović, voditeljica sektora marketinga Borovo, Dubravko Šimenc, voditelj brenda Startas Borovo, Damir Rupčić, voditelj projekata Borovo i Iva Ćurković Spajić, dizajnerica Borova. Martina Tomljenović je istaknula kako se radi o hrvatskom proizvodu, napravljenom od prirodnih materijala te da svaka Umagosica, budući da se radi o ručnom radu, prijeđe kroz dvadeset ruku vrijednih djelatnica Borova. - Ovdje se radi o domoljubnoj ekonomiji, koja je za našu Hrvatsku, a pogotovo za Borovo i Vukovar, vrlo važna te mi je drago da je Istraturist to prepoznao - istaknuo je Šimenc. Tiskovnoj konferenciji su prisustvovali i Robert Pauletić, zamjenik ministra turizma, Gordana Brcković i Željko Pravdić, pomoćnici ministra gospodarstva, te Krešimir Borovac i Dražen Vitez, predstavnici MUP-a, jedne od rijetkih državnih institucija čiji djelatnici nose obuću Borova. Nazočili su i legendarni Miroslav Blažević - Ćiro i pjevač Crvene Jabuke Dražen Žerić - Žera.

Umagosice - Startasice kao turistički suvenir i promotor domoljubne ekonomije

Damir Rupčić je izjavio kako se trenutno u prodaji nalazi šest modela koji će se moći nabaviti u hotelima Istraturista po cijeni od 200 do 300 kuna, no budući da je tijekom kreiranja kolekcije nastao mnogo veći broj modela, Jelica Panić je istaknula da iduće godine turiste čekaju i neka nova iznenađenja vezana uz boje i dizajn. 

 

#borovo #vukovar

Fotografiju objavljuje 4 Seasons Croatia (@4seasonscroatia)

 

Borovo ove godine obilježava 85 godina postojanja, a u posljednje dvije i pol godine, nakon što je na mjesto predsjednika Uprave došao Gordan Kolundžić, tvrtka se poput feniksa podigla iz ponora i na tržište plasirala nekoliko novih brendova te rebrendirala stare. Borovo je nedavno počelo proizvoditi obuću za različite brandove, u čemu je svoj veliki doprinos ovoj ideji dao Damir Rupčić, a za njenu realizaciju je zadužena dizajnerica Iva Ćurković Spajić.  

Borovo u posljednje dvije i pol godine, mijenja svoju poziciju na tržištu Hrvatske. Kao izvorno hrvatska kompanija sa sjedištem u Vukovaru i tradicijom, vođeni jasnom vizijom kako obuća dizajnirana i proizvedena u Hrvatskoj može postati vrhunski brand i pronaći svoje mjesto u svijesti svih Hrvata, razvija nove brandove, povećava proizvodnju te intenzivno razvija izvoz i pokreće projekte kojima širi svoje poslovanje ne bi li zadržali proizvodnju, radna mjesta te kompaniju ponovo postavili na stabilne temelje. Impresivan je podatak da su u ovo kratko vrijeme kako posluje nova uprava, uspjeli smanjiti dug tvrtke sa 180 milijuna kuna na 18 milijuna kuna, a nadaju se pozitivnom poslovanju već u 2017. godini. 

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.