Wellness

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

Istražili smo ponudu hrvatskih toplica za vaše ultimativno wellness iskustvo

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

Još od rimskih vremena poznate su blagodati i ljekovita svojstva termalne vode - od tada pa sve do danas, izvori termalne vode vraćaju ljudima zdravlje i vitalnost. Ova neizostavna odredišta kad je u pitanju rehabilitacija i oporavak od ozljede postaju sve popularnije destinacije rekreativnog i zdravstvenog turizma.

Za sve one koji traže odmak od svakodnevnih obaveza i stresa, sljedeće toplice nude inovativne i kreativne tretmane za oporavak uma i tijela kombinirajući ih s blagotvornim darom prirode - osim što uživate u opuštajućim wellness i spa tretmanima oslobađajući se nakupljenog stresa, ljekovito blato i termalna voda vašem tijelu donose dodatnu dozu zdravlja. Zavirli smo u ponudu toplica zelene Hrvatske i evo što smo otkrili.

Terme Tuhelj 

Izvori ljekovite termalne vode u kombinaciji sa suvremenom arhitekturom i inovativnim ritualima kuće smjestili su Terme Tuhelj i Hotel WELL**** u vrh hrvatskih destinacija za odmor i opuštanje. Smještene na samom izvoru termalne vode i ljekovitog blata, Terme Tuhelj gostima nude wellness i spa sadržaje najvećeg Svijeta sauna, usluge SPAeVITA centra njege i ljepote te uzbuđenja najvećeg vodenog parka u Hrvatskoj.

Njegujući selfness koncept, programi Termi Tuhelj uče goste kako održati zdravlje i mladost te kako najbolje brinuti o sebi. Zahvaljujući stalnom razvoju wellness tretmana za opuštanje i njegu, gosti mogu uživati u posebnim ritualima kuće – pomno osmišljenim kratkim vježbama za podizanje vitalne energije, individualnim i grupnim meditacijama, terapijama zvukom ili masažama tibetanskim zdjelama. Tako svi tretmani započinju i završavaju posebnim ritualom pozdrava terapeuta i gosta te kratkim vježbama disanja i opuštanja kako bi tretman ili masaža bili što intenzivniji i bolji, pritom naglašavajući prirodne vrijednosti – termalnu vodu i ljekovito blato.

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

www.terme-tuhelj.hr

Aqua vivae

Vodeni park Aquae Vivae predstavlja moderno zdanje uklopljeno u pitome zagorske brege. Izvori hipertermalne mineralne vode Krapinskih Toplica potakli su razvoj lječilišnog turizma još u 18. Stoljeću. Voda temperature do 41° bogata je kalcijem, magnezijem i hidrokarbonatom, a pomaže kod tegoba uzrokovanih reumatizmom, oboljenjem kralježnice, ortopedskim i kirurškim zahvatima na lokomotornom sustavu, kardiovaskularnim bolestima te postinfarktnim i postoperativnim stanjima.

Termomineralna voda ispunjava svih šest bazena, a podvodne masaže i masažne ležaljke garancija su opuštanja i uživanja u blagodatima ljekovite vode. Tako aquae vivae, “živa voda”, pridonosi očuvanju dobrog zdravlja i vitalnosti, uz održavanje sklada tijela i vode.

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

www.aquae-vivae.hr

Daruvarske toplice


Daruvarske se toplice mogu podičiti s nekoliko izvora termalne vode čija temperatura iznosi od 39° do 47 °C. Njihovu su blagotvornost prepoznali još i stari Rimljani kad su u ovom gradu, antičkog imena Aquae Balissae, još 288. godine prije Krista uredili prve kaptaže izvora ljekovite vode. Uz vodu bogatu kalcijem, magnezijem i hidrokarbonatom, u tretmanima se koristi i mineralno blato, fango.

Same su toplice smještene u srcu povijesnog pejzažnog perivoja - okružuje ih Julijev park, jedan od najstarijih zaštićenih parkova u Hrvatskoj. Zahvaljujući uporabi termomineralne vode i mineralnog ljekovitog blata, toplice su poznate po liječenju reumatskih bolesti i ženskih bolesti, posebno neplodnosti.

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

www.daruvarske-toplice.hr 

Sveti Martin na Muri

Termalni izvor toplica poznat je još od 1911. godine kada su na tom području vršena istražna bušenja za eksploataciju nafte, ali je umjesto nafte potekla - termomineralna voda! Izuzetno bogata voda visoke mineralizacije donosi bogatstva iz dubine zemlje koja se koriste u svrhu unaprjeđenja zdravlja, pri čemu litij pomaže kod stresa i depresije, natrij kod artritisa i anti-age učinka te jod za zdravlje štitnjače.

U skladu s holističkom filozofijom u kojoj um, duša i tijelo moraju biti u ravnoteži za održavanje zdravlja, nastao je koncept bazenskog kompleksa Hrama Života. Pažljivo promišljena arhitektura odražava filozofiju dr. Rudolfa Steinera tako da kroz ugodni ambijent spoji tijelo, um i duh čovjeka. Cijeli arhitektonski koncept, u kombinaciji s opuštajućim tretmanima i termomineralnom vodom, kombinira zdravlje i užitak te nadahnjuje kvalitetan život.

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

www.spa-sport.hr

Naftalan 

Ova ljekovita oaza smještena je u pitoresknom gradiću Ivanić-Gradu u Hrvatskoj, a zbog ljekovitosti naftalana i slane termalne vode privlači sve više posjetitelja. Naftalan, zemno mineralno ulje, jedan je od dragocjenih prirodnih ljekovitih činitelja koji ima pozitivne učinke u sprečavanju i liječenju već nastalih bolesti i oštećenja. Lječilište je specijalizirano u liječenju kožnih bolesti, posebno psorijaze i neurodermitisa, ali i upalnih procesa u zglobovima, poput reumatoidnog i psorijatičnog artritisa te u rehabilitaciji nakon ortopedskih operativnih zahvata te zalječenju opeklina.

Osobama koje boluju od psorijaze, neurodermitisa ili upalnih reumatskih bolesti naftalanska terapija značajno poboljšava kvalitetu života. Lječilište Naftalan jedinstveno je upravo po korištenju ljekovitog ulja, naftalana, kojeg medicinski stručnjaci već 27 godina uspješno primjenjuju u liječenju, a njegovo je nalazište nedaleko Ivanić-Grada, uz ono u Azerbajdžanu, jedino u svijetu.

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

www.naftalan.hr

Terme Topusko

Termalna vrela kojima se Topusko ponosi vulkanskog su podrijetla, zbog čega temperatura vode na izvoru iznosi čak 80° C. Temperatura vode u bazenima kreće se između 27 i 34° C, a zbog bogatstva natrija, magnezija i kalija pogodna je za liječenje i rehabilitaciju oštećenja živčanog, mišićnog i lokomotornog sustava. Kombinacija ljekovite termalne vode i wellness tretmana odmorit će tijelo i um, u skladu s dobrobitima koje na cjelokupni organizam ostavlja blagotvoran zrak i iscjeljujuća voda.

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

www.ljeciliste-topusko.hr

Bizovačke toplice

Lječilište Bizovačke toplice udaljeno je dvadesetak kilometara od Osijeka, a razvoj kupališnog turizma počinje 1967. godine kad je, prilikom bušenja nafte, u jednom izvoru otkrivena vrela voda temperature 96 °C, a u drugom 85°C. Ljekovita voda po kojoj su toplice poznate zapravo je ostatak Panonskog mora iz dubine od gotovo 2 000 metara, i prepuna je ljekovitih minerala i sastojaka. Danas su Bizovačke toplice moderan kompleks koji uz ljekovitost vode nudi i ostale sadržaje namijenjene rekreaciji, opuštanju i poboljšanju kvalitete života.

Voda Bizovačkih toplica bogata je mineralima i izrazito slana – brojne se analize slažu kako je geotermalna mineralna voda Bizovačkih toplica jedina i najtoplija jodna hipertermalna voda u Europi. Ljekovita voda Bizovačkih toplica pomaže kod reumatskih bolesti, sportskih ozljeda i ozljeda kralježnice, a povoljan je učinak zapažen kod oboljelih sa psorijazom, gdje je kod 80 posto pacijenata došlo do smanjenja kožnih promjena.

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

www.bizovacke-toplice.hr

Varaždinske toplice

Među prekrasnim zagorskim brežuljcima, tik uz rječicu Bednju, smjestile su se najstarije hrvatske toplice koje su se razvile zahvaljujući izvoru termalne vode, otkrivenom još u doba Rimskog Carstva. Turizam u Varaždinskim toplicama datira još iz 3. stoljeća prije nove ere, a iskopavanja koja se provode kontinuirano od 1953. godine, na ovome su mjestu otkrila rimski kompleks javnog termalnog kupališta koji datira prije više od dva tisućljeća.

Tisućljetna tradicija iznjedrila je današnji suvremeni rehabilitacijski centar s 1 100 kreveta raspoređena u pet međusobno povezanih objekata – Stari grad, Konstantinov dom, Lovrina kupelj, Terme i Minerva. Voda Varaždinskih toplica je prema balneološkoj analizi bogata mineralima, uz jaku prisutnost sumpora i temperaturu od 58° C, što je čini odličnim izborom za primjenu na polju fizikalne medicine i rehabilitacije.

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

www.minerva.hr

Stubičke toplice

Na zagorskoj se strani Medvednice smjestilo još jedno mjesto zdravlja i lječilišnog turizma – Stubičke Toplice. Bogatstvo Stubičkih toplica jest ljekovita termalna voda čija temperatura na izvoru iznosi između 43 i 69,5 °C, posebno pogodna za liječenje reumatizma zglobova i mišića, išijalgije, diskopatije te posttraumatskih stanja.

Ljekovitost termalnih izvora Stubičkih toplica prepoznao je još u 19. stoljeću i biskup Maksimilijan Vrhovac koji  je otkupio postojeće kupalište i izgradio novo, čime je ono postalo prepoznatljivo  zdravstveno i turističko odredište. Danas je ovo kupalište i lječilište ponajprije poznato po zdravstvenom turizmu i rehabilitaciji koje nudi Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Ona iskorištava sve blagodati ljekovite termalne vode, a u sklopu se nalaze i unutarnji bazeni te wellness sa saunama, prostorima za masažu i relaksaciju.

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

www.hotelmatijagubec.com

Terme Jezerčica

Terme Jezerčica u Donjoj Stubici nalaze se u srcu Hrvatskog zagorja, na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode. Termalna voda izvorne temperature 38°C sadrži više različitih iona, a njena optimalna temperatura i kemijski sastav omogućuju primjenu termo-ljekovite mineralne vode u rehabilitaciji ili rekreaciji.

Od ožujka 2012. godine otvoren je novi Vodeni park i proširen Wellness & SPA centar Terme Jezerčica ukupne površine 2 800 m². Tako gostima na raspolaganju stoji  suvremeno opremljen wellness centar u kojem se mogu prepustiti tradicionalnim i modernim načinima brige za ljepotu duha i tijela, uz široku ponudu masaža i sauna. Svega četrdesetak kilometara od Zagreba, predstavljaju idealnu destinaciju za bijeg u prirodu, wellness opuštanje ili aktivan odmor.

U Zagorje ili na morje? Otkrivamo ponudu toplica zelene Hrvatske

www.terme-jezercica.hr

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.