Vijesti

U Westinu održana konferencija o zdravstvenom turizmu

O potencijalima sve brže rastuće grane zdravstvenog turizma raspravljalo se na dvodnevnoj zagrebačkoj konferenciji „Zdravstveni turizam – perspektive i granice“

U Westinu održana konferencija o zdravstvenom turizmu

Od 23. do 24. studenog u zagrebačkom hotelu Westin održala se međunarodna konferencija „Zdravstveni turizam – perspektive i granice“ u organizaciji Ministarstva zdravlja (Zavod za zdravstvene usluge u turizmu), Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore. Cilj je ove dvodnevne  konferencije bio okupljanje domaćih i stranih stručnjaka, operativaca i konzultanata iz područja medicine i turizma, posebno iz područja hotelijerstva i wellnessa, kako bi se pronašli odgovori na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.

Kao destinacija bogata potencijalima, ali nedovoljno iskorištena, za percipiranje Hrvatske kao „zdravstveno sigurne“ destinacije i njezino smještanje na europsku i svjetsku kartu zdravstvenog turizma, sudionici su naglasili potrebu za stvaranjem nove zdravstvene infrastrukture Hrvatske. - Riječ je o posebnom obliku turizma koji na globalnoj razini raste po stopi između petnaest i dvadeset posto godišnje. Zbog blizine velikih tržišta, prirodnih ljepota i povoljne klime, sigurnosti zemlje, duge tradicije turizma, također i zdravstvenog turizma, konkurentnih cijena i općenito dobre reputacije zdravstvenih usluga, Hrvatska ima prednosti za razvoj ovog oblika turizma - istaknuo je pomoćnik ministra zdravlja, doc. dr. Miljenko Bura.

Analizirajući vrijednost zdravstvenog turizma sa zdravstvenog, gospodarskog, demografskog i turističkog aspekta, govornici su pokušali odgovoriti na ključna pitanja o razvoju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, a posebno načine i brzinu provođenja Akcijskog plana zdravstvenog turizma donesenog prije nekoliko mjeseci. Izlaganja i panel diskusije tematski podijeljene u tri osnovne cjeline – lječilišni turizam, medicinski turizam i medicinski wellness – omogućili su posjetiteljima dragocjeni doživljaj razmjene iskustva s domaćim govornicima i gostima iz inozemstva. Emin Çakmak, predsjednik Vijeća Turs za zdravstveni turizam, bio je poseban gost konferencije koji je tom prilikom predstavio rezultate i modele koji su Tursku u posljednjih desetak godina pozicionirale među svjetsku zdravstveno-turističku elitu.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.