Vijesti

U Milanu predstavljena gastro ponuda otoka Lošinja

U okviru predstavljanja lošinjske turističke i eno-gastro ponude, poseban naglasak bio je na ponudi uvale Čikat te ponude hotela Bellevuea, Boutique hotela Alhambra i Vile Hortensije iz grupacije Lošinj Hotels&Villas

U Milanu predstavljena gastro ponuda otoka Lošinja

Najbolje gastro delicije te renomirane vinske etikete premijerno su predstavljene pred 60-ak predstavnika talijanske medijske i blogerske scene te brojnim okupljenim influencerima i visokim uzvanicima u petak, 31. ožujka, u Milanu. U okviru predstavljanja lošinjske turističke i eno-gastro ponude, poseban naglasak bio je na ponudi uvale Čikat na razini 5* te ponude hotela Bellevuea, Boutique hotela Alhambra i Vile Hortensije iz grupacije Lošinj Hotels&Villas.

Na meniju LH&V-ovih chefova Melkiora Bašića, Danijela Skokića i Zlatka Belužića u Milanu našle su tradicionalne delicije pripravljene na suvremeni način kao što su poširana prepeličja jaja s divljim lošinjskim šparogama, crni rižoto od sipe s čipsom od ovčjeg sira, creski fuži s raguom od lošinjske janjetine te mnoge druge poslastice. Gastro segment bio upotpunjen prestižnim vinima Benvenuti, čime je okupljenima zajamčen sklad okusa.

Uz autohtone lošinjske specijalitete, istaknule su se i bogate slastice spravljene od izvornih lošinjskih namirnica koje je poznati talijanski slastičar Gianluca Fusto uspješno sljubio s vinima Benvenuti, koja su iznimno cijenjena među istinskim poznavateljima i ljubiteljima vina. Gianluca Fusto slovi kao jedan od najinovativnijih i najkreativnijih slastičara današnjice, zahvaljujući brojnim putovanjima na kojima je stekao bogato iskustvo i učio od najvećih majstora zanata današnjice, te je i ovom prilikom završnim slijedom savršeno nadopunio majstorije LH&V chefova. Brojni gosti bili su oduševljeni ovom sinergijom Italije i Lošinja te impresionirani prezentacijom bogate ponude i ekskluzivne usluge grupacije Lošinj Hotels&Villas.

- Ovakva predstavljanja ključ su širenja na nova tržišta te imaju snažan potencijal za razvoj hrvatskog turizma. Putem ovakvih prezentacija ostvaruju se suradnje na obostrano zadovoljstvo, što smo imali prilike doživjeti tijekom ovog sljubljivanja Lošinja i Italije. Također, veliko je zadovoljstvo kada su reakcije publike ovakve kakve su bile danas, to je svakoga puta potvrda neprikosnovene kvalitete i jasna smjernica da još snažnije nastavljamo kročiti zacrtanim putem. - naglasio je Goran Filipović, član Uprave Jadranka grupe.

Lošinj Hotels&Villas hotelski je brend tvrtke Jadranka hoteli, pod kojim djeluje šest hotela i restorana te vile i apartmani smješteni na najatraktivnijim lokacijama otoka Lošinja. Osim po svojoj usko specijaliziranoj ponudi na razini 4* i 5*, LH&V ističe se i po svom jedinstvenom sustavu nabave svježih namirnica iz klastera koji okuplja više od 60 hrvatskih OPG-ova, čiji proizvodi nose eko certifikate te jamče najvišu razinu kvalitete ponude.

Premium razina usluge LH&V-a očituje se i u respektabilnoj eno ponudi s čak 196 različitih premium etiketa stranih žestokih pića te 350 etiketa bijelih i crvenih, domaćih i stranih vina vrhunske kvalitete, a koje gosti imaju prilike kušati kroz seriju enoloških masterclassova. Cilj ovih specijaliziranih predavanja je u približavanju vrhunskih vina široj publici, a prva prilika bit će na degustacijskoj večeri 21. travnja u Boutique hotel Alhambri uz domaća vina s Plešivice.


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.