Zdravstveni turizam

U ljekovitom zagrljaju okolice, samo sat vremena od Zagreba

U bližoj okolici Zagreba, okruženi prekrasnom prirodom, nalaze se klinike, lječilišta i toplice koje nude medicinsku rehabilitaciju i wellness programe na svjetskoj razini

U ljekovitom zagrljaju okolice, samo sat vremena od Zagreba

Gosti koji u Hrvatsku dolaze kako bi obavili neki medicinski zahvat ili terapiju, u Zagrebu mogu birati između vrhunski opremljenih i svjetski priznatih medicinskih usluga, a dodatna je prednost činjenica da se u bližoj okolici Zagreba, u krugu od sat vremena vožnje automobilom, među netaknutim zelenilom, mogu pronaći brojne klinike, lječilišta i toplice, koje nude liječenje, medicinsku rehabilitaciju i wellness programe na svjetskoj razini.

Kvaliteta svjetskog glasa


Jedna od takvih klinika je Klinika za kardiovaskularne bolesti Magdalena, vodeći centar za kardiovaskularne bolesti u regiji, sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, u Hrvatskom zagorju, udaljena otprilike sat vremena od Zagreba. Godišnje u Klinici pregled obavi gotovo 12.000 pacijenata, a njihovo liječenje vodi vrhunski tim kardiologa i kardiovaskularnih kirurga s međunarodnim iskustvom.

U ljekovitom zagrljaju okolice, samo sat vremena od Zagreba

U Krapinskim Toplicama djeluje i Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion, inače najveća privatna ortopedska bolnica u Hrvatskoj. Specijalnost su im rekonstruktivni zahvati u području koštano zglobnog sustava, sportske ozljede te artroplastika, odnosno zamjena zglobova, kao i liječenje kompliciranih lomova kostiju.

Iznimnom kvalitetom se ističe i Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina, koja je članica prestižne obitelji The Leading Hospitals of The World. Bolnica Sv. Katarina je centar izvrsnosti za suvremenu dijagnostiku, kirurgiju kralješnice s liječenjem boli te sportsku medicinu koja razvija suradnju s vodećim europskim, američkim i izraelskim klinikama i stručnjacima. Veliki potencijal bolnice prepoznala je i Europska Komisija, dodijelivši projektu koji razvijaju s partnerima, laboratorijem Genos, 17 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz EU fondova.

U okruženju prirode

Zahvaljujući zemnom mineralnom ulju čija je prirodna ljekovitost poznata od davnina, posebno mjesto u medicinskoj rehabilitaciji i liječenju određenih reumatskih i dermatoloških problema ima Specijalna bolnica Naftalan, u Ivanić Gradu. Bolnica Naftalan poznata je po uspjesima u liječenju upalnih reumatskih bolesti (reumatoidnog i psorijatičnog artritisa), bolesti zglobova i kralježnice te kožnih bolesti (psorijaze i neurodermitisa), ali i kao oaza za spa i wellness rekreaciju.

U ljekovitom zagrljaju okolice, samo sat vremena od Zagreba

Svima onima kojima je nakon određenog medicinskog zahvata potrebna rehabilitacija ili jačanje imuniteta i obnavljanje energije, treba preporučiti boravak u nekima od toplica u blizini Zagreba, s vrhunskom spa i wellness ponudom. U Termama Tuhelj, možete izabrati između različitih zdravstvenih i spa tretmana, od medicinske gimnastike i gimnastike u vodi, elektroterapije te fango terapije (ljekovitim blatom), pa do klasičnih tretmana za njegu tijela i duha.

Drugo zanimljivo odredište nalazi se u Krapinskim Toplicama, to je vodeni park Aquae Vivae, s novouređenim bazenima s pet zvjezdica, u kojima se možete spuštati toboganom, uživati na valovima ili u avanturi ronjenja te uživati u podvodnoj masaži. Ljekovitost termalne vode te wellness i spa ponuda dobar su argument za posjet Krapinskim toplicama, a boravak u nekima od njih možete spojiti i s obilaskom zanimljivih povijesnih lokaliteta, ili posjetom seoskim gospodarstvima, na kojima će vam ponuditi domaću hranu i kvalitetna autohtona vina, ili šetnjom i boravkom u prekrasnoj netaknutoj prirodi, koja sama po sebi već djeluje ljekovito.


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.