Turistička ponuda

Turistička sezona u Starom Gradu nastavlja rušiti rekorde

Nakon odličnog starta turističke sezone, novi podaci ukazuju na daljni porasta turizma u Starom Gradu

Turistička sezona u Starom Gradu nastavlja rušiti rekorde

Već smo duboko ušli u ljetnu turističku sezonu 2017., a Stari Grad na otoku Hvaru vrvi zadovoljnim turistima. U skladu s ovogodišnjim trendom porasta turizma u Hrvatskoj koji ruši rekorde, Stari Grad ispunjava svoj potencijal atraktivnog turističkog odredišta. Nakon odličnih rezultata iz predsezone, stižu nam nove brojke koje ukazuju na nastavak porasta turizma u Starom Gradu.

>> Otok Hvar: Top 10 znamenitosti koje morate posjetiti

U usporedbi s periodom od siječnja do lipnja 2016. godine, ovaj porast može se vidjeti u 30 % više uplova u luku, 19 % više noćenja te 21 % više posjeta. Što se tiče samog lipnja, u usporedbi s 2016. godinom, brojke pokazuju još bolji rezultat s 30 % više uplova u luku, 27 % više noćenja i 28 % više posjeta. S obzirom na ove statistike, u sljedećim mjesecima možemo očekivati slične pozitivne rezultate.

Turistička sezona u Starom Gradu nastavlja rušiti rekorde

Ovaj izrazito pozitivan trend rezultat je zajedničkog truda kroz promoviranje ljepote i kulturnog naslijeđa Starog Grada, kao i infrastrukturnih ulaganja u projekte poput obnavljanja rive, trga Tvrdalj, ali i povećanja samog kapaciteta u luci i smještajnim objektima.

Ako svemu pridodamo i činjenicu da je Stari Grad ove godine izabran među TOP 10 odredišta u Europi za 2017. godinu, te da je proslavio svoju 2400. obljetnicu što ga čini jednim od najstarijih gradova u cijeloj Europi, ovakav rezultat je šlag na turističkom kolaču.

Bila je ovo posebna godina za Stari Grad, a posebno ljeto je još ispred njih!

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.