Turistička ponuda

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Hrvatski su aduti čisto more i prekrasne plaže, to je svima poznato, ali gdje se nalaze najpopularnije plaže u Hrvatskoj?

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

S više od tisuću otoka i razvedenom obalom dužine 5 835 km, za pretpostaviti je kako Hrvatska ima nebrojeno plaža i uvala zbog kojih će vaš odmor u Hrvatskoj biti vrijedan povratka. Istraživanje plaža i jadranskih otoka lakše je nego ikad, a plavetnilo mora i neba u kombinaciji sa stjenovitim vizurama obale čine hrvatske plaže atraktivnim turističkim destinacijama.

10. Omiš

Dugačak i širok potez zlaćanog pijeska glavna je atrakcija omiške plaže. Smještena na potezu poznatom kao Omiška rivijera, plaža je omeđena stablima borova i tamarisa koji čine prirodnu promenadu. Plaža svoju ljepotu duguje rijeci Cetini – osim što svake godine nanosi svježi pijesak, rijeka je izdubla kanjon u stijeni koji stvara dramatičnu pozadinu pješčanoj plaži.

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Autor: Duje Klarić / likecroatia

9. Plaža Banje

Smješten na krajnjem jugu Hrvatske, Dubrovnik je jedna od najpopularnijih destinacija, što zbog bogate kulturne i arhitektonske baštine, što zbog plaža koje ga okružuju. Jedna od takvih plaža je i plaža Banje, koja se nalazi istočno od starog dijela grada, a koju okružuju ponajbolji dubrovački hoteli.

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Autor: Florin Stana / dubrovnikcroatia.info

8. Plaža Dubrovica

Najveća plaža na otoku Hvaru smještena je na njegovoj južnoj strani. Ova šljunčana plaža nalazi se u zaštićenoj smaragdnoj laguni koju okružuju pitoreskne kamene kućice. Zbog ograničenog parkirnog prostora možete biti sigurni da ćete izbjeći gužvu, a zbog kristalno čiste vode imat ćete priliku u miru istraživati podmorje.

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Autor: Daniel Deichert /  trover

7. Makarska

Protežući se u duljini od gotovo 65 km, potez dalmatinske obale od Makarske do Splita poznat pod imenom Makarska rivijera obiluje šljunčanim plažama. Smješten u podnožju brda Biokovo, grad Makarska ima zaštićeni zaljev u kojem se nalaze plaže okružene drvećem te šik restoranima i kafićima.

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Autor: Tony Hisgett / wikimedia

6. Stara Baška

Stara Baška je maleno mjesto na sjevernoj obali otoka Krka koja privlači turiste šljunčanom plažom nedaleko mjesta. Nalazi se u zaštićenoj uvali zaljeva Oprna do koje možete doći brodom iz Stare Baške ili spuštanjem po strmoj stazi.

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Autor: Zavijavah / wikimedia

5. Kraljičina Plaža

Kraljičina Plaža nalazi se nedaleko grada Nina u sjevernoj Dalmaciji. Pješčane plaže nisu tako čest prizor na stjenovitoj obali, a kamoli one koje se protežu kilometrima, što objašnjava popularnost ove plaže. Dodatna je vrijednost plaže ljekovito blato koje ljudi koriste za olakšavanje bolova u zglobovima i mišićima, sve to uživajući u sunčanju i kupanju.

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Autor: nin.hr

4. Sveti Ivan

Najpoznatija plaža na otoku Cresu smještena je u podnožju pitoresknog naselja Lubenice, sagrađenog u potpunosti od kamena. Plaža je omiljeno mjesto za sidrenje jahti jer je pješke dostupna samo 45-minutnim spuštanjem, dok uspon može potrajati još više.

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Autor: wikimedia

3. Punta Rata

Smještena u gradiću Brela 14 km sjeverno od Makarske, ova je hotelska plaža poznata jednako po brojnosti sadržaja kao i prirodnoj ljepoti. Okružena šumarkom stabala maslina i smokvi uz kafiće i restorane predstavlja savršeno mjesto za obiteljski odmor s djecom.

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Autor: Josip-Pino Žamić /
wikimedia

2. Rajska plaža

Najpoznatija plaža na Jadranu, Rajska plaža, nalazi se na otoku Rabu u mjestu Lopar. Za razliku od nudističkih plaža po kojima je Rab poznat, Rajska je plaža poznata kao idealan izbor za odmor s djecom. Posjetitelji mogu koračati mirnom i plitkom vodom gotovo jedan kilometar, a da ne smoče glavu, sve to s finim pijeskom pod nogama.

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Autor: isiwal / wikimedia

1. Zlatni rat

Otok Brač je najpoznatiji po plaži Zlatni rat koja leži na južnoj obali otoka nedaleko grada Bola. Struje u obližnjem Hvarskom kanalu oblikovale su ovu jedinstvenu šljunčanu plažu koja se poput strelice zasijeca u more.Upravo je zbog te izbočenosti u more Zlatni rat atraktivna destinacija za surfanje na vjetru.

Touropia predlaže: Top 10 hrvatskih plaža

Autor: Szabolcs Emich / wikimedia

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.