Zdravstveni turizam

Toplice Lipik - odmor u miru stoljetnog perivoja

Poslušajte svoje tijelo i odaberite odmor kakav zaslužujete, u miru povijesnog lipičkog perivoja na izvoru ljekovite termalne vode

Toplice Lipik - odmor u miru stoljetnog perivoja

Okružene stoljetnim perivojem, uz prirodne izvore ljekovite termomineralne vode, bogata povijest Toplica Lipik u svojoj očuvanoj izvornoj arhitekturi uvodi vas u blagodati u kojima su uživali još i stari Rimljani.

Višestoljetna tradicija u liječenju bazirana je prije svega na ljekovitim svojstvima vode koja ima stalnu temperaturu izvorišta od 60 °C, a zbog svog kemijskog sastava ima izvanredne balneološke karakteristike po temperaturi, količini fluorida te sadržaju dominantnih iona: natrija, hidrogenkarbonata i klorida.

Lipička termomineralna voda pomaže kod  smanjenja bolova kod vratobolje i križobolje, reduciranja bolova kod osteoartritisa i upalnog reumatizma različite naravi te povećanja pokretljivosti u zglobovima. Usto ima pozitivan učinak na bol kod neuroloških bolesti te nakon operacija zglobova i kralježnice, kao i na jačanje mišića i smanjenje bolne napetosti u mišićima.

Toplice Lipik - odmor u miru stoljetnog perivoja

Rehabilitacija i prevencija

Spojem prirodnih činitelja, modernih medicinskih dostignuća i stručnog osoblja pripremaju se rehabilitacijski programi prilagođeni specifičnim potrebama svakog pojedinca. Provodi se rehabilitacija neuroloških stanja i bolesti, reumatskih bolesti, posttraumatskih stanja, postoperacijska rehabilitacija, a odlični rezultati postižu se u rehabilitaciji oboljelih od multiple skleroze i stanja nakon moždanog udara.

Osim navedenog, Toplice Lipik pravo su mjesto za preventivno liječenje i usluge zdravstvenog turizma. Za relaksaciju i rekreaciju tu je masaža vodenim slapovima i gejzirima u bazenu, ručne i podvodne masaže te biserne i mramorne kupke.

Toplice Lipik - odmor u miru stoljetnog perivoja

Toplice Lipik nude smještaj u miru jednog od najljepših lječilišnih perivoja u Hrvatskoj, zaštićenom spomeniku parkovne arhitekture. Ovisno o funkcionalnom stanju svakog pojedinca, pruža se mogućnost izbora smještaja od odjela s 24-satnom njegom, sobama opremljenim prema najvišim bolničkim standardima do „pametnih soba“ i apartmana kategoriziranih s 4 zvjezdice.

www.bolnica-lipik.hr

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.