Događanja

Tomićeva ponovo postaje ulica za vinoljupce

Svi vinoljupci s kupljenom ulaznicom mogu neograničeno degustirati vina i uživati u druženju s vinarima

Tomićeva ponovo postaje ulica za vinoljupce

Nakon velikog uspjeha „Vinoljubaca u Tomićevoj“ održanih u srpnju ove godine, kada je ovu popularnu zagrebačku ulicu posjetilo čak 500-njak ljubitelja vina, udruga Vinoljupci ponovo će – u četvrtak, 15. rujna - organizirati ovu vinsku manifestaciju čiji je cilj oživjeti vinsku tradiciju Tomićeve ulice u Zagrebu te ponuditi atraktivan i bogat vinski program Zagrepčanima i brojnim turistima.

Okosnicu programa čini open-air vinski festival kojim će se Zagrepčanima i brojim turistima predstaviti desetak vinara Slavonije i Podunavlja među kojima se nalaze poznata vinska imena poput Iločkih podruma, Kutjeva i Feravina, ali i male boutique vinarije kao primjerice Bartolović, Buhač, Jakovac, Kolembus, Behring-Milošević i drugi.

Vinari Slavonije i Podunavlja pred sobom imaju nimalo lak zadatak – osvojiti srca Zagrepčana! Naime, svaki posjetitelj u svojoj će čaši dobiti maleno srce, koje će pokloniti vinaru/vinarki po vlastitom izboru. Svi vinari koji sudjeluju u ovom projektu primjeri su sjajnih vinskih priča, no njihovo djelovanje nije usmjereno samo osobnoj koristi. Vinari Slavonije i Podunavlja čuvari su hrvatske vinske i kulturne baštine, nezaobilazna komponenta turističkog razvoja naše zemlje, pa čak i kreatori snažnih novih trendova u segmentu vinskog turizma.

Program započinje u 17, a traje sve do 22 sata. U tom razdoblju svi vinoljupci s kupljenom ulaznicom - koja u pretprodaji iznosi 70 kn za jednu, odnosno 120 kn za dvije osobe - mogu neograničeno degustirati vina i uživati u druženju s vinarima. Događanje već tradicionalno prati akustična živa svirka, a ovaj put sve posjetitelje očekuje i jedno malo plesno iznenađenje.

Udruga Vinoljupci, na čelu s predsjednicom Irenom Lučić, aktivno djeluje od 2014. godine na promicanju vinske kulture i turizma. Sa željom da ukaže na brojnost, raznolikost i kvalitetu hrvatskih vina, odlučili su se za koncept vinskih izložbi na otvorenim gradskim prostorima. Svaki susret vinara i vinoljubaca u fokus stavlja pojedinu vinsku regiju, predstavljajući 10-15 vinara i tipične vinske sorte tog kraja.

Prvi open-air vinski festival održan je u srpnju 2014. kada su Zagrebu predstavljeni vinari Istre. Uslijedilo je predstavljanje regije Međimurje, u rujnu 2014. godine. Tijekom 2015. predstavljena je regija Podunavlje te plešivički portugisci, a u istoj je godini održan i prvi zagrebački Festival gemišta.

Projekt „Vinoljupci u Tomićevoj / Winelovers' Street “, pokrenut ove godine, zamišljen je kao manifestacija koja će se tradicionalno održavati dva do tri puta godišnje, vođena idejom kako je građanima, ali i brojnim turistima potrebno predstaviti hrvatska vina i vinare na suvremen i zabavan način.

Svi ste pozvani da budete dio ove prekrasne vinske priče te da se pritom dobro zabavite, educirate i inspirirate. Za dodatne informacije posjetite www.vinoljupci.com.hr ili www.facebook.com/vinoljupci.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.