Lifestyle

Tomić Opolo Nobile 2018 - ružičasta najava proljetne sezone

Vinarija Tomić s otoka Hvara poznata je i po rosé vinu Opolo Nobile, čistog, osvježavajućeg, cvjetnog i voćnog mirisa

Tomić Opolo Nobile 2018 - ružičasta najava proljetne sezone

Rosé i svježa vina pravi su uvod u proljetnu i ljetnu gastro sezonu. Popularnost rosé vina raste iz godine u godinu, a na tržištu se dokazuju samo ona vrhunske kvalitete za koja možemo reći da su pomno osmišljena i potvrđena kao ozbiljna vina.

Slijede se svjetski trendovi jer se rosé vina svojim karakterom okreću sve popularnijim laganijim vinima s manjim postotkom alkohola. Ono što je zajedničko rosé vinima jest izrazit voćni karakter i svježina.

Tomić Opolo Nobile 2018 - ružičasta najava proljetne sezone

Vinarija Tomić
s otoka Hvara poznata je i po rosé vinu Opolo Nobile. Tomić Opolo Nobile proizvodi se od sorte plavac mali sa središnjeg dijela otoka, s položaja Stari Grad, Svirče, Dol, Vrbanj. Proizvodi se tehnologijom brzog otakanja, dakle minimalnom maceracijom te se tako dobiva atraktivna svijetla ružičasta boja. Tomić Opolo Nobile pije se kao jednogodišnje vino.

- Ove smo godine s berbom 2018. godine postigli provansalski stil boje rosé vina. Opolo Nobile 2018. potpuno je suho vino bez ostatka neprovrelog šećera. Vino je vrlo nježno, elegantno, skladno i pitko - ističe poznati hrvatski vinar Andro Tomić.

Tomić Opolo Nobile 2018. karakterizira izrazita voćnost, elegancija i svježina mladog vina. Na nosu je izrazito čistog, osvježavajućeg, cvjetnog i voćnog mirisa.

Tomić Opolo Nobile 2018 - ružičasta najava proljetne sezone

Zanimljiva je činjenica da je Tomić Opolo Nobile iz godine u godinu sve traženiji. - U vinariji smo ove godine proizveli 25 posto više rosé vina u odnosu na prethodnu godinu, zbog velike potražnje i sve većeg trenda među potrošačima - naglašava Sebastijan Tomić.

Rashlađen na temperaturi od 8 do 10 ºC, Tomić Opolo Nobile 2018. sjajno će nadopuniti laganija jela poput salata, rižota, carpaccia…

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.