Zdravstveni turizam

Thalassotherapia Crikvenica - snaga mora u liječenju dišnih organa

Savršeni ljekoviti spoj svježe morske vode i čistog zraka čine Thalassotherapiju Crikvenica cijenjenim lječilištem za bolesti respiratornog i lokomotornog sustava

Thalassotherapia Crikvenica - snaga mora u liječenju dišnih organa

Preteča Thalassotherapije Crikvenica, specijalne bolnice specijalizirane za medicinsku rehabilitaciju bolesti respiratornih organa i lokomotornog sustava, osnovana je još davne 1895. godine, u blizini Rijeke, na području koje je bilo cijenjeno zbog vrlo povoljnih klimatskih i zemljopisnih uvjeta. Već tada je Crikvenica bila prepoznata zbog iznimno povoljne klime, blagih zima i umjereno toplih ljeta, te povoljnih zračnih strujanja, miješanja morskog i gorskog zraka, bogatog morskim aerosolom te iznimno čistog i plitkog mora.

Danas, na više od 2000 četvornih metara površine novog Medicinsko rehabilitacijskog centra, korisnicima su na usluzi interdisciplinarni stručni medicinski timovi te najsuvremenija dijagnostika, što u kombinaciji s prirodnim ljekovitim činiteljima, vodi iznimnim uspjesima u rehabilitaciji organa za kretanje i respiratornoj rehabilitaciji.

Thalassotherapia Crikvenica - snaga mora u liječenju dišnih organa

Talasoterapija djeluje blagotvorno


Talasoterapija stvara kompleksan blagotvoran učinak na organizam čovjeka. Uporaba svježe morske vode potiče izmjenu minerala i toksina između tijela i vode, a njenom blagotvornom utjecaju na organizam značajno pridonosi i boravak uz more. Čestice soli u zraku (aerosol) nalaze svoj put do najdubljih predjela plućnih alveola te rezultiraju iznimnim fiziološkim učinkom. Ultraljubičasto zračenje sunca djeluje povoljno na metabolizam kalcija. Oligoelementi (elementi u tragovima) i minerali poput magnezija, mangana, kobalta iz mora i zraka potiču prirodne obrambene snage organizma. Odsutnost alergena i zagađenja okoliša posebno je korisna za one s alergijskim tegobama.

Thalassotherapia Crikvenica - snaga mora u liječenju dišnih organa

Liječenje dišnih organa

Stoga je Thalassotherapia Crikvenica posebno prepoznata u liječenju i rehabilitaciji dišnih puteva, posebno u liječenju i ublažavanju simptoma astme, KOPB-a, pneumonije, bronhitisa, kronične alergijske i vazomotorne upale nosne sluznice i sluznice sinusa, kao i kronične i akutne upale grkljana, dušnika i ždrijela, profesionalne bolesti prsišta i gornjeg dišnog sustava, bolesti glasnica te stanja nakon operacija, radioterapije i kemoterapije na dišnom sustavu.

Promjena životnog stila, oslobađanje od stresa te potpuna posvećenost vlastitom zdravlju dodatno naglašavaju učinak terapijskih postupaka i zaokružuju rezultate liječenja, što sve češće priznaje i zapadnjačka medicina.

www.thalasso-ck.hr

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.