Promo

Terme Selce: Družinska klinika v srcu Kvarnerja

V Termah Selce, kar ponosno poudarjajo, se je doslej zdravilo 120 svetovnih prvakov in nosilcev olimpijskih medalj, med katerimi so tudi najboljši hrvaški športniki z zavidljivimi mednarodnimi karierami

Terme Selce: Družinska klinika v srcu Kvarnerja
Ko je človek bolan in pod stresom, se običajno umakne v varno zavetje svoje družine, saj nam je lažje, ko smo obdani s pozornostjo in skrbnostjo ljubljenih, ki bodo naredil vse, da se bomo počutili bolje.
 
Ena takšnih družin vas pričakuje tudi v Polikliniki Terme Selce, v majhnem mestecu na crikveniški rivieri, na hrvaški strani Jadrana: ustanovitelja Poliklinike, dr. Vlasta Brozičević, fiziaterka in revmatologinja, voditeljica oddelka za fizikalno medicino in rehabilitacijo in njen soprog, prim.mr. sc. Ivan Brozičević, internist - kardiolog in ravnatelj, že več kot 25 let gradita znanje in posebne protokole v diagnostiki, fizikalni terapiji in rehabilitaciji, športni medicini, medicinskem wellnessu, programih hujšanja ter lepote in zdravja. Pri tem jima pomaga tudi hči, mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, klinična in športna psihologinja, ki je hkrati tudi namestnica ravnatelja in voditeljica posebnih programov v Polikliniki.
 
Terme Selce: Družinska klinika v srcu Kvarnerja
 
Družinska klinika in atmosfera
 
Družinsko Polikliniko sestavlja približno 30 zdravnikov različnih specializacij: fiziater, internist-kardiolog, psiholog, ortoped, nevrolog, dermatovenerolog in fizioterapevti ter medicinske sestre, kineziologi, maserji, kozmetiki, ki delujejo na dveh lokacijah Poliklinike, v Selcah in Reki.
 
K vsakemu bolniku pristopijo individualno, vse storitve pa nadzoruje strokovna multidisciplinarna medicinska ekipa. Izkušnje, ki temeljijo na skrbi za več kot 30.000 bolnikov iz 86 držav s 6 celin so priznane tudi v svetu, in tako Terme Selce sodelujejo z 22 zdravstvenimi ustanovami v 8 državah, strokovnjaki Poliklinike pa se nenehno izobražujejo in razvijajo inovativne metode v diagnostiki in zdravljenju. Rezultat tega so številne nagrade.
 
Terme Selce: Družinska klinika v srcu Kvarnerja
 
Zdravljenje 120 svetovnih in olimpijskih prvakov
 
Dr. Vlasta Brozičević je mednarodno priznana strokovnjakinja na področju fizikalne medicine in rehabilitacije, revmatologije ter športne medicine. Je tudi uradna zdravnica Hrvaške smučarske ekipe, članica zdravstvene komisije Mednarodne smučarske zveze (FIS) ter Hrvaškega in Evropskega olimpijskega komiteja. Poudarja, da se je v Termah Selce doslej zdravilo 120 svetovnih prvakov in nosilcev olimpijskih medalj, med katerimi so tudi hrvaški športniki z mednarodnimi karierami.
 
Med njimi sta Luka Modrić in Mateo Kovačić iz nogometnega kluba Real Madrid, svetovna in olimpijska prvakinja v smučanju Janica Kostelić, Ivan Rakitić, član španske Barcelone in Filip Ude, olimpijski gimnastični prvak. Pomembno je poudariti, da celovit pristop do športnikov v Termah Selce vključuje sanacijo in zdravljenje poškodb ter delo na preprečevanju novih in splošni telesni in duševni pripravnosti za treninge in pomembna svetovna tekmovanja.
 
Terme Selce: Družinska klinika v srcu Kvarnerja
 
- Poliklinika je poznana pri ljudeh, ki trpijo zaradi različnih zdravstvenih težav - bolečin v križu, predvsem hernije diska in artritisa sklepov, in osteoporoze. Know-how Term Selce, z vrhunsko tehnologijo, vodeno računalniško 3D dekompresijo, MBST, avtologno kondicioniranim serumom in izobraževalnimi delavnicami ergonomije, so jamstvo za hitro okrevanje - poudarja dr. Vlasta Brozičević in pojasnjuje, kako je MBST edinstvena metoda spodbujanja regeneracije hrustanca in tvorbe kosti, kar so potrdile tudi znanstvene raziskave.
 
- Posebej je pomembno, da se za izvedbo metode MBST pravočasno odločijo tudi osebe, ki imajo zapoznelo zaraščanje kosti po politravmah kot je na primer psevdoartroza in osteoartritis rok, bokov, kolen in hrbtenice. Vse metode so ugodne, brez tveganja in z dolgotrajnim učinkom. Še posebej je treba poudariti, da ta metoda resnično pomaga pri zaustavitvi napredovanja bolezni in preprečevanju težkih zapletov - poudarja dr. Brozičević.
 
Terme Selce: Družinska klinika v srcu Kvarnerja
 
Hujšanje, masaža in anti-aging programi
 
Bolniki v Terme Selce prihajajo tudi zaradi celovitega programa hujšanja pod nadzorom zdravnika in celotne strokovne ekipe. Spodbujajoče so delavnice nutricionističnih svetovalnic s psihološko podporo, kot tudi gibanje ob morski obali z osebnim trenerjem.
 
Na voljo so tudi različne vrste masaž, vključno s kitajsko in japonsko masažo, ki stimulirata meridiane v telesu in spodbujata samozdravljenje organizma. Poleg medicinskega wellnessa, ki je prilagojen starosti in potrebam strank, lahko bivanje v Termah Selce izkoristite tudi za različne anti-aging in anticelulitne tretmaje.
 
Terme Selce: Družinska klinika v srcu Kvarnerja
 
Posebej iskani so programi za top menedžerje. Podjetjem, ki vlagajo v zdravje svojih zaposlenih, je na voljo tudi možnost organiziranja sistematskih pregledov v kombinaciji z različnimi programi wellbeinga. Terme Selce skrbijo za najrazličnejše skupine poklicev in za mlade ter preko izobraževanj nenehno sodelujejo z osebjem in študenti Univerze v Reki ter drugimi izobraževalnimi ustanovami.
 
V Termah Selce se še posebej trudijo, da bi bilo bivanje v Polikliniki za vsakega gosta prijetno. Goste z veseljem pričakajo na letališču, vsakemu podarijo majhno darilo dobrodošlice in jih popeljejo na ogled očarljive mediteranske atmosfere.
 
- Skrbimo za to, da se stranke in bolniki pri nas počutijo kot doma, saj je to eden od načinov, da bo skupno prizadevanje za reševanjem njihovih zdravstvenih težav uspešno ter da si v kratkem času povrnejo zdravje, vitalnost in samozavest, da bodo lahko premagali vse ovire v življenju - zaključi dr. Vlasta Brozičević.
 
Terme Selce: Družinska klinika v srcu Kvarnerja
 
 
Poliklinika Terme Selce
1. prilaz I. L. Ribara 8, 51266 Selce, Hrvaška
T: +385 (0) 51 764 076 (Selce), +385 (0) 51 400 420 (Reka).

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.