Info

Teleoperateri u Hrvatskoj

Zahvaljujući usluzi Eduroam, besplatan WiFI čeka vas na 25 lokacija u užem centru grada Zagrebu

Teleoperateri u Hrvatskoj

Od sada vas na 25 lokacija u užem centru grada Zagreba očekuje besplatan WiFI. Svi građani, ali i gosti koji pripadaju akademskoj i istraživačkoj zajednici (učenici, nastavnici, studenti, profesori i znanstvenici) imaju mogućnost bežičnog pristupa Internetu kroz uslugu Eduroam. Time se Zagreb pridružio Čakovcu, koji istu uslugu nudi od 2013. godine, te ušao u društvo malobrojnih europskih gradova koji putem svoje bežične mreže nude uslugu Eduroam.

Zajednička inicijativa Europskih sveučilišnih igara, Sveučilišnog računskog centra (Srca) i Grada Zagreba rezultirala je uspostavom Eduroama na lokacijama na Trgu bana Jelačića, Zrinjevcu, Glavnom željezničkom kolodvoru, tržnici Dolac, Trgu hrvatskih velikana te Trgu Francuske republike, čime se podržava trend širenja i veće mobilnosti u sustavu znanosti i obrazovanja. Osim na ovim lokacija, besplatan WiFI očekuje vas u gotovo svim zagrebačkim kafićima.

Što se tiče mobilne telefonije, tri najveća teleoperatera u Hrvatskoj su Hrvatski telekom (koji uključuje Bonbon i MultiPlus Mobile usluge), Vipnet (koji uključuje Tomato usluge) i Tele2. Signalom je pokriveno preko 98 % zemlje - 3G je dostupan od 2006. godine, a 4G od 2012., s tim da je dostupan samo u većim gradovima. Ako posjedujete nekodiran mobilni uređaj, na kioscima ili u trgovinama moguće je kupiti Tele2 prepaid SIM karticu za 25 kuna, kao i GSM telefon s HT ili VIP prepaid SIM karticom čije se cijene kreću od 50 do 200 kuna.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.