Wellness

Prepustite se čarima tajlandske masaže, ali samo u stručnim rukama

Brojni wellness centri nude tajlandsku masažu, no mi vam preporučujemo da se opredijelite isključivo za one u kojima vas masiraju stručno osposobljene osobe

Prepustite se čarima tajlandske masaže, ali samo u stručnim rukama
Blagodati tajlandske masaže su brojne i djeluju na veliki broj područja koja se tiču ljudskog zdravlja - duhovnog kao i fizičkog. Tradicionalna tajlandska masaža poznata je po svojoj sposobnosti oslobađanja puteva energije i posljedičnog uravnoteženja uma, duha i tijela. Tajlandska masaža djeluje kao mješavina akupresure, joge i zen shiatsu masaže, a inspirirana je budističkim učenjima. 
 
Polaganim ritmičkim pokretima djeluje se duž energetskih linija u tijelu što se u tajlandskoj masaži naziva sen. U tijelu postoji više od 70 000 takvih linija, a tajlandska masaža koncentrira svoje djelovanje na 10 najvažnijih koristeći pritom dlanove, palčeve, laktove i stopala osobe koja tretira klijenta. 
 
Neki od pozitivnih efekata tajlandske masaže:
 
Povećanje fleksibilnosti i okretnosti
Smanjenje boli u mišićima i grčeva
Poboljšava posturalno podešavanje
Smiruje živce i omogućuje duboko opuštanje
Oslobađa od emocionalnih tegoba
Potiče cirkulaciju i drenažu limfe
Uklanja umor, natečene limfne čvorove, bol u zglobovima i glavobolju 
 
Iako znanje i terapijske blagodati ove masaže često predstavljaju alternativu konvencionalnim metodama liječenja određenih tegoba i izvode se u velikom broju kozmetičkih i wellness centara, ipak treba pripaziti na to da tajlandsku masažu izvodi profesionalno obučena osoba, po mogućnosti fizioterapeut, koji je dodatno prošao edukacije iz ove vrste masaže. Stoga, ne libite se upitati za stručno znanje osobe koja će vas masirati i tek se, nakon toga, prepustite čarima masaže koju često nazivaju i „jogom za lijene“.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.