Vijesti

Svečano otvoren korčulanski Port9 Resort

Ovaj magični resort smješten je uz samo more, u Zaljevu školjki, a kombinacija njegovog šumsko-morskog ambijenta čini ga jednim od najljepših mjesta na hrvatskoj obali

Svečano otvoren korčulanski Port9 Resort

Sinoć je, nakon popodnevnog svečanog rezanja vrpce, uz gala večeru proslavljeno otvaranje luksuznog korčulanskog resorta Port 9, investicije vrijedne 75 milijuna kuna. Svečanom otvorenju pridružili su se brojni uglednici i osobe iz javnog života. Gosti su imali prilike uživati u nastupima akrobata na svili, ringu i atraktivnim točkama s vatrom, nastupu virtuoza na saksofonu Jakše Jourdesa te zabavi dugo u noć s pjevačem Jolom.

Prekrasna terasa Port 9 resorta sinoć je bila idealna kulisa za modne revije Larie by Marina Lacković Matić, Lisce i branda Monocromatic. U večeri protkanoj glazbom, modom, gastronomijom i zabavom uživala su i mnoga ugledna imena društvenog i javnog života poput Anite Dujić, Natali Dizdar, Viktora Drage, Ecije Ivušić, Mie Begović, Jole, Suzy Josipović Redžepagić, Igora Prižmića, dr. Aleksandra Milenovića, Duje Kaliterne i mnogih drugih.

Ovaj magični resort smješten je uz samo more, u Zaljevu školjki, a kombinacija njegovog šumsko-morskog ambijenta čini ga jednim od najljepših mjesta na našoj obali. Port 9 resort čine 4 paviljona s ukupno 170 soba, boutique hotel Melion, raskošna vila i ljetnikovac Andreis, čak tri restorana, lounge i caffe barovi.

Za cijeli projekt zadužena je Kaliterna Arhitektura na čelu s priznatim arhitektom Dujom Kaliternom koji potpisuje i unutarnje uređenje resorta i svih njegovih zgrada.

Kameni grad Korčula, grad koji očarava svojom bezvremenskom ljepotom, grad renesanse i zanimljive i burne povijesti, grad koji živi svoju tradiciju i pripovijeda priče nekih minulih vremena, grad Marka Pola, moreške, bate, kumpanije i moštre, svojim posjetiteljima definitivno ima puno toga za ponuditi. Osim po bogatoj kulturnoj baštini, pjesmi i plesu, gastronomiji i vinima, od ove godine, dalmatinski dragulj grad Korčula s novim Port 9 resortom potvrđuje svoj status “it” turističke destinacije naše obale.

Ovom investicijom od 75 milijuna kuna zatvoren je treći krug obnavljanja i proširivanja smještajnih kapaciteta na Korčuli što je itekako značajno za turizam Republike Hrvatske općenito.

Port 9 Resort - odmor u skrivenoj uvali


Smješten u Zaljevu školjki, maloj, slikovitoj i mirnoj uvali, samo dva kilometra udaljenoj od grada Marka Pola, Korčule, okružen bogatom mediteranskom vegetacijom i morskim plavetnilom ovaj resort čine 4 paviljona s ukupno 170 soba, boutique hotel Melion, raskošna vila i ljetnikovac Andreis, čak tri restorana, lounge i caffe barovi.

Za cijeli projekt zadužena je Kaliterna Arhitektura na čelu s priznatim arhitektom Dujom Kaliternom koji potpisuje i unutarnje uređenje resorta i svih njegovih zgrada. Brand, strategiju, vizualni identitet i koncept Port 9 resorta osmislila je agencija Fabular.

Ime Port 9 Resort inspirirano je Korčulom kao sigurnom lukom čija povijest seže još od antičke Grčke. Korčula je bila I najbitnija venecijanska luke na srednjodalmatinskim otocima, a i danas je, dok broj 9 simbolizira broj kula koje okružuju staru gradsku jezgru (Veliki Revelin, Mala kneževa kula, Velika kneževa kula, Kula zapadnih morskih vrata, Kula Kanavelić, Kula Zakerjan, Kula svih svetih, Mali Revelin i Forteca).

Port 9 uređen je u modernističkom stilu s prizvukom nekog starog vremena. U potpunosti je odraz destinacije i povijesti grada Korčule koja se prožima upravo kroz uređenje. Na zidovima se diskretno naziru stare karte korčulanskih kamenoloma i nacrti buške i gajete, a goste će u jedinstvenom spa centru dočekati okusi arancina i klašuna uz mirise ružmarina i lavande.

Priroda u hotelskoj sobi

Za uređenje su korišteni najfiniji prirodni materijali poput drva i kamena, a ono što se posebno ističe su makete starih brodova koje vise sa stropa kao glavni light motiv uređenja hotelskog restorana. Boje koje prevladavaju inspirirane su morem i Dalmacijom, morsko i ledeno plava, boja pijeska, svijetlo bež i bijela, a jedini odmak od jednostavnosti koja se proteže kroz cijeli interijer su stare karte na zidovima i mozaik pločice. Uređen po najsuvremenijim hotelskim standardima, ovaj resort ima sve što modernom putniku treba.

Posebnost resorta je i ekskluzivan boutique hotel Melion, hotel iz 30-ih godina 20. stoljeća s luksuznim sobama i predsjedničkim apartmanom koji su posjetili mnogi slavni gosti u razdoblju prije Drugog svjetskog rata, kada je hotel bio na vrhuncu popularnosti. Resort će imati vodene atrakcije te posebno razvijeni program animacije za najmlađe, dok će odrasli moći uživati u modernom infinity bazenu.

Misao vodilja Port 9 Resorta bila je stvoriti oazu u kojoj će gosti pobjeći od užurbane svakodnevice, opustiti se i priuštiti si odmor koji će im omogućiti da se posvete sebi i onome što ih čini sretnima i ispunjenima. Posebna pozornost posvećena je zelenom pristupu te maksimalnom korištenju prirodnih resursa. Gosti će ovdje moći nesmetano uživati u voću, povrću i začinima koji rastu u vrtu resorta te domaćem maslinovom ulju koje će se proizvoditi upravo od maslina koje tamo rastu.

Osim u navedenom, brojni će gosti tako ovo ljeto moći uživati u turama po nevjerojatnim korčulanskim vinarijama i kušanju pošipa i vina grk, atraktivnim biciklističkim stazama kroz mirisnu šumu, istraživanju lokalnog podmorja, opuštanju duha i tijela u wellnessu, bogatoj gastronomiji i kulturi prekrasne Korčule te najboljoj hrvatskoj lokaciji za surfanje i sve to dok noće u prekrasnom Port 9 resortu.

S otvaranjem Port 9 Resorta Korčula zaokružuje svoju tendenciju najnovije it destinacije za odmor na Jadranu. Uz savršenu lokaciju udaljenu od gradske verve te uređenje jednog od ponajboljih domaćih arhitekata i dizajnera interijera Duje Kaliterne, garancija su savršenog odmora.

Uz slogan “Sunny side of you” PORT 9 inspirira goste na otkrivanje vlastite sunčane strane. 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.