Događanja

Sudjeluj u Nikola Tesla EV Rallyju Croatia 2016

Hrvatska turistička ponuda i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama glavne su odrednice projekta koji je postao zaseban turistički proizvod i brand

Sudjeluj u Nikola Tesla EV Rallyju Croatia 2016

“Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016” održava se već tradicionalno po treći put uzastopce u trajanju od pet dana, od 1. do 05. lipnja 2016. godine. Ruta obilazi najzanimljivije lokacije od kojih nijedna nije slučajno odabrana. Ruta relija je ujedno i “Zelena električna turistička magistrala” jer su većina sudionika relija gosti iz europskih i nekih prekomorskih zemalja, domaći i strani e-mobilisti, poduzetnici, globetrotteri i turisti.

Hrvatska turistička ponuda i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama glavne su odrednice projekta koji je postao zaseban turistički proizvod i brand. Za Nikola Tesla EV Rally zna cijela svjetska e-mobility zajednica. Prijave stižu iz Kanade, Finske, Belgije, Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije….

Sudjeluj u Nikola Tesla EV Rallyju Croatia 2016

Ovo je prvi rally isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe te jedini na svijetu tog tipa - koji postavlja infrastrukturu te povezuje turizam i ekologiju u pomno osmišljeni projekt. Projekt  je prepoznat u svijetu od strane uglednih medija kao što su LA Times, Chicago Tribune, RTL, BBC i drugi koji redovno objavljuju pozitivne priloge, a sve zainteresirane pozivamo da se prijave i sami uvjere je li to istina!

Rally starta 1. lipnja u Istri, u Rovinju u hotelu Lone te nastavlja prema Puli i NP Brijuni. Službeni natjecateljski dio relija počinje  2. lipnja ispitom spretnosti u Poreču i prolazi kroz centralnu Istru obilazeći Hum, Motovun, Kringu, Dvigrad i druga atraktivna odredišta u centralnoj Istri te dolazi do Opatije.

Sudjeluj u Nikola Tesla EV Rallyju Croatia 2016

3. lipnja se iz Opatije kreće prema NP  Paklenica i Šibeniku. Iz Šibenika se kreće u NP Krka gdje se obilazi prvi cjeloviti hidroenergetski sustav na svijetu, nastao po nacrtima Nikole Tesle. Istoga dana se dolazi u MC Smiljan gdje su organizatori, Tina i Igor Kolovrat, u svibnju 2014. godine ispred rodne kuće Nikole Tesle postavili i punionicu električnih vozila. Iako su ih mnogi “stručnjaci” u čudu gledali, saznajemo da se na toj punionici tijekom turističke sezone u jednome danu zna pojaviti i osam električnih vozila na punjenju. Dok se vozila pune, njihovi vlasnici razgledavaju rodno mjesto Nikole Tesle.

Poslije Smiljana, predzadnji je dan rezerviran za Plitvička jezera, a u nedjelju 05. lipnja 2016. godine očekuje nas Finish na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje će se odvijati ceremonija proglašenja pobjednika i uručenja nagrada te zanimljiv program s Teslinom zavojnicom kao ciljnim portalom, ispitom spretnosti i utrkom električnih skutera čime će se ujedno obilježiti i 160 godina od rođenja Nikole Tesle.

Više detalja pronađite na web stranici: www.nikolateslaevrally.com.hr

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.