Vijesti

Stari Grad odlično krenuo u novu turističku sezonu

Protekla godina bila je zaista odlična za Stari Grad na prekrasnom otoku Hvaru

Stari Grad odlično krenuo u novu turističku sezonu

Osim što je izabran za 8. najpoželjnije odredište u Europi za 2017. godinu – uz svjetski poznata odredišta poput Milana, Pariza, Atene, Madrida i Beča - Stari Grad na otoku Hvaru proslavio je jako važnu obljetnicu; 2400 godina od osnutka grada, što ga čini jednim od najstarijih gradova u cijeloj Europi.

Ovi čimbenici zasigurno su doprinijeli porastu turizma u Starom Gradu, ali ono što je također učinilo veliku razliku je ulaganje u infrastrukturne projekte poput renovacije rive, trga Tvrdalj i ostalih projekata.

Kao rezultat sinergije udruženih snaga Starog Grada, ovaj travanj pokazao je znatna povećanja turističkih posjeta: luka Stari Grad broji čak 30 % više uplova, zabilježeno je 20 % više posjeta samom Starom Gradu, i 19 % više noćenja. Najveći postotak porasta noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke s 20 % porasta, iza njih slijede Francuska i Slovenija s 10 %, te Austrija sa 6 %.

Uz prije spomenute infrastrukturne projekte, također se ulaže i u podizanje kvalitete privatnog smještaja što je rezultiralo povećanjem broja kreveta za 6 % te povećanjem broja noćenja u privatnom smještaju za 15 %.

Ako ovi rezultati upućuju na to kakav će biti ostatak turističke sezone, uistinu joj se veselimo!

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.