Zdravstveni turizam AZ

Specijalna bolnica Sv. Katarina

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina primjenjuju se najnovije tehnologije i postupci liječenja u suradnji s vodećim europskim i američkim ustanovama i stručnjacima

Specijalna bolnica Sv. Katarina

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina u Zaboku osnovana je s namjerom da postane europski centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom. Bolnica okuplja eminentne hrvatske stručnjake s područja registriranih djelatnosti što je garancija pružanja vrhunske medicinske usluge svojim pacijentima.

Specifičnost Specijalne bolnice Sv. Katarina je u njezinom konceptu stručno-tehničke jedinstvenosti. Stručni timovi radiologije, ortopedije, kirurgije, anesteziologije, neurologije i fizijatrije multidisciplinarnim pristupom omogućuju na jednom mjestu vrhunsku dijagnostiku, najbolji terapijsko-operacijski postupak i individualno pripremljenu rehabilitaciju koristeći najsuvremeniju opremu i najnovije postupke liječenja.

Specijalna bolnica Sv. Katarina

Bolnica Sv. Katarina ima 6 specijalističko-konzilijarnih ambulanti, radiološku dijagnostiku, 5 operacijskih dvorana, jedinicu postoperacijskog nadzora s 4 kreveta, ortopedski odjel s 14 kreveta i dnevnu bolnicu za potrebe jednodnevne kirurgije s 5 kreveta.

Uređaj za magnetsku rezonanciju u bolnici Sv. Katarina karakterizira jedinstvena kombinacija glavnog magneta i vodeće tehnologije gradijenata čineći ga prvim i jedinim MR uređajem te vrste u Hrvatskoj, a što zajedno s revolucionarnom tehnikom prikupljanja slike donosi neprocjenjivu dobit u vidu velike dijagnostičke pouzdanosti.

Specijalna bolnica Sv. Katarina

Centar za ortopediju jedina je ortopedija u Hrvatskoj koja na jednom mjestu nudi vrhunsku dijagnostiku, najbolji terapijsko-operacijski postupak i individualnu rehabilitaciju. Za svakog je pacijenta „skrojen“ zahvat po njegovoj mjeri sa svim aktivnostima do njegovog punog povratka u normalan život. To znači da ne postoji univerzalni zahvat koji se primjenjuje kod svih bolesnika, već se vrsta i priroda zahvata podređuje potrebama i osobitostima svakog pacijenta ponaosob.

Specijalna bolnica Sv. Katarina

Centra za kralježnicu dijagnosticira i liječi križobolju najmodernijim metodama, što podrazumijeva sveobuhvatnu dijagnostiku akutne i kronične boli svih segmenata kralješnice (vratna, prsna, slabinska, križna i trtična). Spinalni kirurzi imaju dugogodišnje iskustvo u operativnom liječenju bolesti kralježnice, u slučaju da je operacija stvarno neophodna i minimalno invazivne vertebralne intervencije nisu pomogle.

Specijalna bolnica Sv. Katarina

Bolnica posjeduje i najsuvremeniju neurokiruršku opremu te specijalno prilagođene neurokirurške sale u kojima rade iskusni neurokirurzi, neurofiziolozi i anesteziolozi, uz intraoperativni monitoring i maksimalnu opću perioperativnu skrb. Neurološke usluge uključuju kompletnu neurološku dijagnostiku i liječenje, neurološku specijalističku ekspertizu, EMNG – elektromiografiju s mjerenjem maksimalnih brzine provođenja perifernih živaca, EEG s metodama aktivacije, evocirane potencijale kore mozga i terapeutsku primjenu injekcija botoksa.

 Centar za gastroenterologiju nudi kompletnu dijagnostiku na jednom mjestu, bez čekanja, stručno i bezbolno uz najmoderniju dijagnostičku i anesteziološku opremu. Posebno se ističe najmodernija oprema u Hrvatskoj za sterilizaciju instrumenata čime su zadovoljeni najviši standardi propisani od Europskog endoskopskog društva.

Individualni programi fizikalne terapije i rehabilitacije prilagođeni su osobnim potrebama bolesnika s ciljem što bržeg povratka u svakodnevne životne aktivnosti. Cjelovit pristup multidisciplinarnog stručnog tima osigurava za svakog pacijenta najbolju njegu tijekom cijelog procesa rehabilitacije, prije ili nakon operacije.

Specijalna bolnica Sv. Katarina
 

Specijalna bolnica Sv. Katarina


PROČITAJ I OVO

>> Vrhunska dijagnostika i liječenje u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.