Lifestyle

Solana Nin proizvodi prvu ekološku sol u Hrvatskoj

Tradicionalan način proizvodnje zaslužan je za titulu prve ekološke soli

Solana Nin proizvodi prvu ekološku sol u Hrvatskoj

Tradicionalno proizvedena, autentična, ručno brana, okupana suncem, pogodnim vjetrom i omeđena najvrjednijom prirodom - nacionalnim parkovima, Ninska je sol poklon za tijelo i dušu te jedina sol na Jadranu s ekološkim certifikatom. Zahvaljujući projektu Cvijet solikoji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstvo poduzetništva i obrta u iznosu od oko 1,2 milijuna kuna, Ninska je solana svoje poslovanje usmjerila ekološkoj proizvodnji konzumnih i terapeutskih soli.

Upravo je ovaj projekt donio ninskim solima prepoznatljiv BIO znak kao dodatnu potvrdu da Solana Nin već generacijama proizvodi sol tradicionalnim metodama koje su u skladu s prirodom, ali i pozitivno utječu na zdravlje potrošača. Ovime Solana Nin postaje jedina solana na Jadranu s eko certifikatom, te omogućuje da blagdanski ručak obogatite prvom hrvatskom eko soli.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.