Wellness

Smilje protiv bora: Najmirisnija anti-age terapija

Svi svjetski poznati aromaterapeuti suglasni su u jednom - najbolje je dalmatinsko smilje

Smilje protiv bora: Najmirisnija anti-age terapija
Tamo gdje je zemlja najškrtija, tamo gdje opstaju samo najjači i najotporniji - pronaći ćete smilje. Na krševitim obroncima, šibane burom i pržene suncem, žute mirisne glavice procvatu krajem svibnja i zasite zrak osebujnim mirisom esencije koja na svjetskim tržištima postiže basnoslovnu cijenu. U svjetskim aromaterapijskim razmjerima upravo je hrvatsko smilje najcjenjenije. 
 
No, zašto je sterično ulje smilja toliko skupo? Zato što za jednu litru esencije treba ubrati nekoliko tona smilja i destilirati ga odmah jer u suprotnom količina eteričnog ulja drastično pada. A treba li uopće spomenuti da je, u svjetskim aromaterapijskim razmjerima, upravo hrvatsko smilje najcjenjenije? Ovo eterično ulje preporučuju svjetski poznati aromaterapeuti kao broj jedan za regeneraciju kože i protiv bora - što bi svaka dama nakon tridesete (ali i gospoda koja drže do sebe) trebala znati. Osim što će spriječiti nastajanje sitnih borica, ublažiti već postojeće bore i pomladiti kožu, smilje odlično djeluje na hematome i dovoljna je tek jedna njegova kap da se spriječi njihovo formiranje nakon ozljede. Uz to, regenerira ožiljke, a djelovat će i na podočnjake i proširene vene. 
 
Ako smo vas slučajno, u ovih nekoliko redaka, uspjeli uvjeriti da se više isplati investicija u bočicu smilja nego u skupu anti-age kremu, evo receptića za ulje protiv bora. U bočicu ulijte 10 ml baznog ulja ploda divlje ruže, 10 ml argana, 5 ml pšeničnih klica i 5 ml jojobe, dodajte 4 kapi smilja, lagano izmiješajte i koristite za svakodnevnu njegu kože.
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.