Lifestyle

Samurajske kulinarske senzacije u Villi Magdaleni

Glavni chef Ville Magdalene ističe kako se treba vratiti prirodi i namirnici

Samurajske kulinarske senzacije u Villi Magdaleni
Ime Mislava Božića iskrsne svako malo u nekom kulinarskom natjecanju gdje redovito, svojim kreacijama, osvaja prva mjesta jer ono što pred gosta pristigne na njegovim tanjurima, teško se može nazvati jelima. Mislav je i dobitnik brojnih priznanja, od kojih mu je najdražih priznanje Gault Millau kojim je Villa Magdalena, u kojoj stvara svoje kulinarske čarolije, proglašena među 15 najboljih hrvatskih restorana za 2011. godinu prema izboru ovog uglednog međunarodnog gastro vodiča. Mislav koji je svoje kulinarsko iskustvo izbrusio u velikim kuhinjama poput one hotela Sheratona Zagreb, a usavršio u Japanu, u jedinom hrvatskom restoranu u to doba, iz kojeg se vratio na zelene zagorske brege sa suprugom Miyuki s kojom ima preslatkog sinčića Nire.
 
Samurajske kulinarske senzacije u Villi Magdaleni
 
I baš poput pravog samuraja, o čijim djelima govore djela sama, a ne riječi, Mislav, koji umjesto mača brusi svoje japanske noževe, ne voli se pretjerano hvaliti dostignućima. „Puno je toga još preda mnom“, kaže. „Nagrade su tu samo da me podsjete da uvijek treba davati sto posto od sebe, pa i više“. Ističe kako je u kuhinji neizmjerno važan povratak prirodi i namirnici koja sama nameće logičan slijed pripreme, sasvim opušteno i bez prisile. Ključnu ulogu ipak igra stanje svijesti u trenutku kuhanja. To je kao da ja ne postojim, postoji samo hrana kojoj je suđeno da se stvori, a ja sam samo oruđe neke više sile“, gotovo transcendentalno svoje kuhanje opisuje glavni chef Mislav Božić zaslužan za jedinstven i prepoznatljiv stil kuhinje Villa Magdalena koja bi se najbolje mogla opisati kao spoj moderne francuske i talijanske kuhinje temeljene na tradicionalnim zagorskim elementima.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.