Wellness

Putujte bezbrižno: Akupresura pomaže kod mučnina

Akupresurne narukvice mogu vam pomoći kod mučnina uzrokovanih putovanjem i morske bolesti

Putujte bezbrižno: Akupresura pomaže kod mučnina
Uživali biste u putovanju automobilom, brodom ili jedrilicom, samo da nije tog osjećaja mučnine koji kvari doživljaj. A hrvatsko je more toliko prekrasno, kao stvoreno za uživanje u njemu pa zar ćete dopustiti da vam sitnica poput morske bolesti pokvari doživljaj? Naučite stoga ponešto o akupresuri i problem će začas biti riješen. 
 
Nekoliko je akupresurnih točaka na kojima pritiskom može doći do olakšanja pa čak i potpunog uklanjanja osjećaja mučnine. Najvažnija točka za ublažavanje mučnine je točka (P6) meridijana Pericardium, Nei-Guan točka ili Unutarnja vrata, kako je Kinezi nazivaju. Stimulacija ove točke djeluje na olakšavanje mučnine, kao i na smirenje i relaksaciju uma. Nei-Guan se nalazi na zapešću – kako biste je pronašli postavite zajedno tri prsta i stavite ih na unutrašnju stranu zgloba i odredite Nei-Guan točki, koja se nalazi točno na sredini zapešća ispod vašeg trećeg prsta. Zatim točku pritisnite jednim prstom – pritisak mora biti snažan, ali ne toliko da predstavlja neugodu.
Pritisak na ovu točku mora se provoditi i na jednoj i na drugoj ruci, sve dok mučnina ne popusti.  
 
Na istom, gore opisanom principu, djeluju akupresurne narukvice koje se sve češće koriste kod mučnina i mnogo su zdraviji izbor i za vas i za vaše dijete od antihistaminika dimenhidrinata (Dramina) čije uzimanje uzrokuje brojne nuspojave. Narukvice se nose oko zapešća i djeluju na Nei-Guan akupunkturnu točku te dolaze u nekoliko veličina (kada tu točku određujete za dijete, odredite je prema djetetovim prstićima, a ne prema svojim) i tako će uz malo starokineske medicine i putovanje Hrvatskom biti ugodnije. 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.