Vijesti

Prvo izdanje Gault&Millau Croatia gastronomskog vodiča uskoro u prodaji

Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič će predstaviti 100 najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske.

Prvo izdanje Gault&Millau Croatia gastronomskog vodiča uskoro u prodaji

Gault&Millau Croatia 2018, prvo izdanje uglednog svjetskog gastronomskog vodiča za Hrvatsku, bit će u prodaji od 6. travnja. Dan prije, na gala večeri, na 17. katu hotela The Westin Zagreb, bit će dodijeljeni prestižni godišnji Gault&Millau trofeji za najbolje chefove.

Dolaskom vodiča Gault&Millau i Hrvatska je tako ušla u krug zemalja koje svake godine s velikim uzbuđenjem čekaju nagrade za najbolja ostvarenja u svijetu kulinarstva. Uz chefa godine, tu su još i nagrade za chefa tradicijske kuhinje, za chefa sutrašnjice, za mlade talente te za najbolje POP mjesto. Na najvažnijem gastronomskom događanju godine okupit će se 200 chefova i kuhara, profesionalaca, a posebni gosti bit će neki od najuglednijih svjetskih chefova poput Ane Roš i Sana Degeimbrea te predsjednika Gault&Millaua Come de Cheriseyja.

- Izlazak vodiča Gault&Millau za Hrvatsku prekretnica je na domaćoj gastronomskoj sceni. To je prvi put da se jedan od najprestižnijih svjetskih vodiča posvetio restoranima, bistroima, konobama i ostalim ugostiteljskim objektima na području cijele Hrvatske. To je prvi put da je selekcija bila posve anonimna i da su ocjene kvalitete donesene na temelju metodologije ocjenjivanja koju Gault&Millau razvija gotovo 60 godina i koja je jednaka u svim zemljama gdje postoji vodič - istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau Croatia.

Mastercard i Gault&Millau Croatia uvode novu nagradu

Partner prvog hrvatskog izdanja vodiča je Mastercard koji je inicirao nagrađivanje u dodatnoj kategoriji – s obzirom na mogućnosti plaćanja koje restorani nude te komunikaciju tih mogućnosti prema posjetiteljima. Restoranu i POP lokaciji s najviše bodova u ovoj kategoriji bit će dodijeljena nagrada Payment Excellence Award, s ciljem poticanja uvođenja elektronskih plaćanja u ugostiteljske objekte u Hrvatskoj.

Naime, sve se češće susrećemo s medijskim napisima poput onih da turistima u Hrvatskoj smeta što se u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima ne primaju kartice pa je inicijativa poput ove usmjerena upravo prema poticanju financijske uključenosti.

- U povijesti plaćanja, putnici su prvo plaćali gotovinom, zatim čekovima, dok danas plaćaju karticama što predstavlja praktičnije i sigurnije rješenje nego ikad prije. Naime, kada putuju u nove zemlje, turisti će radije trošiti ako je proces plaćanja praktičan i siguran. Evolucija u sustavu plaćanja tako postaje uzrok rasta potrošnje na destinaciji. Zato, ako je prihvat kartica ograničen na velike objekte u velikim gradovima, većina malih poslovnih subjekata propušta priliku za prodaju. Prihvat elektronskih plaćanja u svakoj zajednici je jedan od načina za povećanje mogućnosti za širi i uključiv rast - rekla je Sanja Žigić, direktorica kompanije Mastercard u Hrvatskoj, te dodala da će dio restorana iz vodiča korisnicima nuditi prednosti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

Mastercard će restoran i POP mjesto koji pokažu najveću izvrsnost u nuđenju mogućnosti plaćanja nagraditi i novčanim iznosom.

Kako bi bio dostupan putnicima i turistima, Gault&Millau Croatia 2018 bit će u prodaji na najfrekventnijim Ininim benzinskim postajama.

Korisnicima mobilnih telefona već je dostupna i mobilna aplikacija koja prikazuje ocjene i detaljne opise restorana u zemljama koje su dio obitelji Gault&Millau. Aplikacija pronalazi restorane, bistroe, slastičarnice, wine barove koji su u blizini.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.