Vijesti

Prvi Croatia Winter Music Festival u Zagrebu

Na sedmodnevnom festivalu elektronske glazbe kojeg će osim samog dočeka Nove godine pratiti još šest partija nastupit će niz poznatih svjetskih DJ-eva, na čelu s Arminom van Buurenom

Prvi Croatia Winter Music Festival u Zagrebu
U Zagrebu će se od 31. prosinca ove do 6. siječnja iduće godine održati prvi Croatia Winter Music Festival koji bi uz međunarodni gaming turnir u glavni grad Hrvatske prema očekivanjima mogao dovesti više od 10 tisuća posjetitelja iz svijeta, navodi se na internetskim stranicama Ministarstva turizma.
 
Najavljujući u ponedjeljak na konferenciji za novinare program Festivala, predstavnici tvrtke organizatora Adria MM, koja je i vlasnik licence za festival Ultra Europe, izvijestili su da će se festival održati u Areni Zagreb, a prve najave bookinga ulaznica i smještaja najavljuju da će Zagreb tih dana u hotelskim i hostelskim kapacitetima biti prepun.
 
Riječ je o sedmodnevnom festivalu elektronske glazbe kojeg će osim samog dočeka Nove godine pratiti još šest partija uključujući bogatu produkciju, u čemu Adria MM surađuje s Gradom Zagrebom, njegovom Turističkom zajednicom te turističkom agencijom Atlas. Na festivalu će nastupiti niz poznatih svjetskih DJ-eva, na čelu s Arminom van Buurenom.
 
Jedan od najspektakularnijih dočeka Nove godine
 
- Mladi iz cijelog svijeta već sada rezerviraju smještaj u Zagrebu i to većinom hotele, a očekujemo da će svatko od njih ostati tri do četiri dana. Dolazi i jako puno turističkih grupa, autobusima i charterima, po 200 do 300 ljudi, a rijetkost je da u Zagreb dolazi toliko puno turističkih grupa odjednom – rekla je voditeljica korporativnih komunikacija Atlasa Nikolina Frklić.
 
Festival počinje u subotu, 31. prosinca novogodišnjim partyjem za koji se, kako su kazali organizatori, ulaznice dobro prodaju u Hrvatskoj i regiji, ali i primjerice u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj, dok kupaca ima i iz Egipta i Brazila.
 
Ističući da se na društvenim mrežama taj događaj već spominje kao jedan od „najspektakularnijih dočeka Nove godine u zatvorenom među europskim gradovima za mlade“, direktor festivala Nikola Bušljeta kazao je da je i njega iznenadio ogroman interes publike s praktički svih kontinenata.
 
Poželjna destinacija za mlade iz svijeta
 
- Zagreb zaslužuje raskošan i svjetski novogodišnji doček koji će ga uz ovaj Festival pretvoriti u još poželjniju destinaciju za mlade iz svijeta, kojima se osim noćnog provoda nudi niz dnevnih događanja među kojima je međunarodni gaming turnir 2. i 3. siječnja - ocijenio je Nikola Bušljeta.
 
Najavio je da će se taj turnir također održati u Areni i to u igrama League of Legends, FIFA i Overwatch, kao i u igri Hearthstone, koja u Zagreb dovodi neke od najboljih svjetskih igrača s kojima će se prvi put moći natjecati i hrvatski igrači. Za pobjednika je osiguran velik nagradni fond koji taj turnir pozicionira među sto najvećih u svijetu.
 
Više informacija potražite na croatiawintermusicfestival.com i na Facebook stranicama festivala.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.