Vijesti

Projekt Kultura turizma ušao u sedmu godinu

Projekt „Kultura turizma“ kroz teorijsku i praktičnu edukaciju mladih ima za cilj poboljšati percepciju grada Zagreba kao turistički atraktivne destinacije

Projekt Kultura turizma ušao u sedmu godinu

Imajući u vidu brojne uspjehe koje grad Zagreb bilježi u području turizma, Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport već sedmu godinu za redom organizira projekt „Kultura turizma“, gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Ove godine u Zagrebačkom kazalištu lutaka, 8. svibnja, finalno predstavljanje projekata održat će: Srednja škola - Centar za odgoj i obrazovanje, Škola za primalje, Elektrotehnička škola, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija i Graditeljska tehnička škola.

Podsjećamo, „Kultura turizma“ projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011., u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport. Ovim projektom mlade se nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te gospodarskom razvoju grada Zagreba. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati „projekte“ s turističkom tematikom.

Projekt „Kultura turizma“ kroz teorijsku i praktičnu edukaciju mladih ima za cilj poboljšati percepciju grada Zagreba kao turistički atraktivne destinacije, stvoriti svijest o postojanju odgovornosti u ponašanju prema gradu i turistima, ali i podići razinu razumijevanja o tome da su svi lokalni stanovnici, a samim time i učenici, značajni dionici uspješnosti Zagreba kao turističke destinacije.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.