Događanja

Projekt Ilica Q'Art centar Zagreba ispunio koncertima i gastro druženjima

Ovogodišnji je event naglasak stavio na važnost upcyclinga i recyclinga, a poruka je jasna - želimo li sretnu budućnost prioritet su održivost, očuvanje prostora i poštovanje zajednice u kojoj živimo

Projekt Ilica Q'Art centar Zagreba ispunio koncertima i gastro druženjima

Projekt Ilica Q'ART već treću godinu okuplja građane u samom srcu grada, u Ilici, na živopisnom Britancu i u parku Akademije likovnih umjetnosti. Cilj projekta je vratiti živost u centar, osvijestiti važnost kvalitetnog življenja u skladu s gradom i društvom. Ove godine autori projekta i organizatori - predsjednica HKKKKI - Ivana Nikolić Popović i profesor ALU - Aleksandar Battista Ilić te producentica projekta Ivana Stavljenić naglasak su stavili na važnost upcyclinga i recyclinga. Poruka je jasna - želimo li sretnu budućnost prioritet su održivost, očuvanje prostora i poštovanje zajednice u kojoj živimo.

Modna inspiracija

Programu ovogodišnjeg izdanja Ilica Q'ART okus su dali poznati gastro blogeri – u petak Marie Wasler (Marie aka.Pinkfoodie) i Ana Balić iz Zdravog pinkleca, subota je bila dan za guštanje u delicijama Darka Kontina (Darkova web kuharica) i Vedrana Boškovića (Začinjeno ljubavlju), a bio&bio gastro nedjelju preuzeli su Vlatka Frketić i Marina Brekalo (Brekalom).

Projekt Ilica Q'Art centar Zagreba ispunio koncertima i gastro druženjima

Neke od najbolje odjevenih poznatih osoba u nas, ali i u svijetu, kao najdraže komade iz svojih ormara ističu second hand ulove. Na najveći buvljak na iličkim tračnicama pozvani su svi građani koji su razmijenili svoje "blago" i pronašli modnu inspiraciju u MODQ'ART - second hand modnoj reviji. Na njoj su uloge modela preuzele brojne poznate osobe poput Tihane Harapin Zalepugin, Etne Maar, Aljoše Šerića, Larise Lipovac, Manuele Svorcan, Aleksandra Battiste Ilića, Hrvoja Klobučara te Josipa Tešije i pokazali kako funkcionira recycling i upcycling u njihovoj garderobi. Većinu odjevnih kombinacija odabrala je legenda Tekstilno tehnološkog fakulteta, Jadranka Bačić, kojoj je časopis Elle prošle godine dodijelio i nagradu za životno djelo na području mode.

Druženje uz ugodne note

Na nedjeljni šušur i druženje sa susjedima, uz finu kavu, izašli su i vlasnici brojnih trgovina. Barista Nik Orosi zasvirao je s bendom, a izdavačke kuće Znanje, Mozaik knjiga, Fraktura, Stilus knjiga, Algoritam, blog Čitaj knjigu i gospodin Branko Matijašević osigurali su za buvljak brojne primjerke knjiga. Razmjena i prodaja knjiga, umjetnina, second hand odjeće i accessoriesa, ali i modnih detalja i dizajnerskih komada Barbare Jugovac i Emartdesign by Mirka učinila je Ilicu najpoželjnijom shopping destinacijom, a sjajni glazbeni izvođači osigurali su sjajnu atmosferu u dnevnim i večernjim satima.

Projekt Ilica Q'Art centar Zagreba ispunio koncertima i gastro druženjima

Maja Rivić trio svojim je jazz opusom ukrasio otvorenje događanja u petak na Britancu, dok su DJ-i Bocca Sofistifunk i Ynez bili zaduženi za dnevnu dozu glazbe u subotu i nedjelju. Na pozornici parka ALU u subotu je održan večernji koncert Pavle Miljenović Quarteta, a u nedjelju je program ovogodišnjeg projekta zatvorio Valerija Nikolovska Quartet.

Projekt Ilica Q'ART od srca zahvaljuje na podršci sponzorima događanja, bez kojih bi realizacija bila nemoguća: Callegari talijanskoj školi mode i dizajna, Obala grupi, Studiju Marcela, bio&bio trgovinama ekoproizvoda, Zdravom pinklecu te kafiću i restoranu Bonk. Puno hvala i medijskim partnerima, časopisu Ljepota i zdravlje i portalu she.hr
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.