Info

Povrat poreza stranim državljanima u Hrvatskoj

Sve što vam treba za povrat poreza je ovjereni Tax Free obrazac kojeg potvrđuje carinski službenik tijekom izvoza kupljenih dobara

Povrat poreza stranim državljanima u Hrvatskoj

Svaka osoba koja nema stalno ili privremeno boravište u Hrvatskoj ima pravo na povrat poreza na dodanu vrijednost (PDV-a) za pojedinačne proizvode kupljene u Hrvatskoj čija vrijednost prelazi  740,00 kuna. Prilikom kupnje, prodavač će osigurati kupcu obrazac PDV-P (Tax Free), koji se mora ispuniti i ovjeriti štambiljem na licu mjesta, a potvrđuje ga carinski službenik tijekom izvoza kupljenih dobara, tri mjeseca od datuma kupnje.

Strani državljani moraju zatražiti povrat poreza u roku od šest mjeseci nakon izdavanja računa u samoj trgovini gdje je roba kupljena (prilikom čega se povrat poreza vrši odmah) ili slanjem ovjerenog računa u trgovinu zajedno s brojem računa na koji će se povrat isplatiti. U tom se slučaju povrat poreza plaća u roku od 15 dana po primitku računa.

Povrat poreza moguće je ostvariti i u trgovinama s oznakom „Croatia Tax Free Shopping“ izloženom zajedno s informacijama o radnom vremenu i kreditnim karticama koje trgovina prihvaća. Uporabom međunarodnog kupona, povrat poreza moguć je u svim zemljama članicama internacionalnog Tax Free lanca. U tom će slučaju cijena proizvoda biti umanjena za iznos PDV-a.
 

>> Saznaj više: Povrat poreza stranim državljanima

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.