Zdravstveni turizam

Liječenje neplodnosti - Poliklinika IVF

Poliklinika IVF, poznata po izrazito visokoj stopi uspješnosti postupaka medicinski potpomognute oplodnje, pažnju posvećuje svjetskim trendovima, ali i razvijanju vlastitih metoda u liječenju neplodnosti

Liječenje neplodnosti - Poliklinika IVF

- Svaka godina našeg rada donosi stotinjak djece na svijet - kažu u Poliklinici IVF, prvoj privatnoj Poliklinici za ginekologiju, porodništvo i reproduktivnu medicinu u Hrvatskoj, koja se bavi i liječenjem izvantjelesnom oplodnjom-IVF i ICSI. Poliklinika je utemeljena 1997. godine i od tada se, zahvaljujući tridesetogodišnjem iskustvu osnivača, prof. dr. sc. Velimira Šimunića, jednog od svjetskih pionira IVF-a, profilirala u centar koji pruža cjelokupnu brigu, obradu i liječenje neplodnim parovima. Pritom se značajna pažnja pridaje novim svjetskim iskustvima i trendovima, ali i vlastitoj praksi i istraživanjima ženskih i muških uzroka neplodnosti te razvijanju vlastitih metoda u liječenju. Timu IVF Poliklinike se 2013. godine pridružio i ginekolog, subspecijalista humane reprodukcije Igor Maričić, dr.med., vodeći stručnjak za ambulantnu histeroskopiju u Hrvatskoj.

Vrhunski stručni tim

Uz prof. dr. sc. Šimunića i dr. Maričića, stručni tim klinike čine i prof.dr.sc. Srećko Ciglar, također subspecijalist humane reprodukcije te prof. dr. Mirko Koršić, poznati stručnjak endokrinolog-dijabetolog i član Britanske akademije medicinskih znanosti, radiologinja Edita Parac Blažević, dr. med. te ginekolog Mihajlo Strelec, dr. med. Za vrhunske rezultate Poliklinike zaslužni su i klinički embriolozi Danko Dobec i Sara Sivec te ravnateljica Poliklinike IVF Anita Šimunić, mag.iur.,univ.spec.oec.

Liječenje neplodnosti - Poliklinika IVF

Ekskluzivno uređena Poliklinika IVF zauzima gotovo 400 m2 prostora u prizemlju nove i moderne zgrade te ima prostranu i modernu čekaonicu i dvije velike ginekološke ambulante koje su potpuno opremljene za cjelokupnu dijagnostiku i male zahvate. Osim širokih mogućnosti ambulantnog rada u područjima ginekologije, opstetricije i reprodukcijske medicine, Poliklinika IVF funkcionira i kao dnevna bolnica. U potpuno odijeljenom i zaštićenom prostoru nalaze se dvije bolesničke sobe, operacijska dvorana i IVF centar.

Visoka stopa uspješnosti

IVF centar je organiziran po svim modernim principima i pravilima Ministarstva zdravlja RH, EU direktivama i ESHRE preporukama. IVF centar je podijeljen u četiri jedinice - androloškog laboratorija za vanjske pacijente, embriološkog laboratorija s posebnim prostorijama za obradu sjemena i kriopohranu gameta i zametaka.

Liječenje neplodnosti - Poliklinika IVF

Poliklinika IVF usko surađuje i uključena je u organizirane ekspertize najuglednijih stručnjaka u medicini u Hrvatskoj, a s obzirom na iznimnu stručnost, iskustvo liječnika konkurentno na međunarodnoj razini, izuzetno predani odnos prema pacijentima te ukupnu kvalitetu usluge i povoljnu cijenu, bez sumnje ravnopravno konkurira svim vodećim centrima za liječenje neplodnosti u Europi, pa i šire. Ono po čemu se ova poliklinika najviše ističe, u odnosu na svoju konkurenciju, jest izrazito visoka stopa uspješnosti postupaka medicinski potpomognute oplodnje.

Djelatnosti Poliklinike IVF

Glavna djelatnost je dijagnostika i liječenje neplodnosti, što uključuje brojne vrste obrade: spermiogram, DNA fragmentaciju spermija te utvrđivanje kromosomskih abnormalnosti. Kod utvrđivanja ženske neplodnosti provjeravaju se abnormalnosti uterusa, liječe endometrioza i oštećeni jajovodi te problemi s ovulacijom.

U liječenje neplodnosti spada i ambulantna histeroskopija, koja može biti dijagnostička, ili operativna. Kada je riječ o ginekološkoj dijagnostici, Poliklinika IVF obrađuje preinvazivne lezije cerviksa (HPV, CIN, kolposkopija, LLETZ konizacija), obavlja dijagnostiku tumora, dijagnozu i liječenje endometrioze, liječenje endokrinoloških poremećaja i policističnih jajnika, menoragije i abnormalnih krvarenja. Poliklinika pruža sve usluge ultrazvučne dijagnostike, obavlja kontrolu normalne i patološke trudnoće, liječenja kod ponavljanih spontanih pobačaja te dijagnostiku normalnosti fetusa. U zaštiti ženskog zdravlja obavlja se i dijagnostika bolesti dojke.

Liječenje neplodnosti - Poliklinika IVF

Rođeno više od 4000 djece u Hrvatskoj


Prof. dr. Velimir Šimunić, vlasnik i stručni voditelj Poliklinike IVF, specijalist je ginekologije i opstetricije te subspecijalist humane reprodukcije, a više od 25 godina je bio Pročelnik Zavoda za humanu reprodukciju Klinike za ženske bolesti i porode u Zagrebu. Redovni je član Akademije medicinskih znanosti i profesor ginekologije i porodništva na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Šimunić pionir je ginekološke endokrinologije i humane reprodukcije na području bivše Jugoslavije. Još 1982/83. godinu započeo je IVF program u Petrovoj bolnici i bio na čelu tima koji je tada postigao začeće i rođenje prvog IVF djeteta - Roberta Verige. Robert Veriga rođen je i kao 1. IVF dijete u bivšoj Jugoslaviji i 3. IVF dijete u Europi. Od tada je dr. Šimunić pomogao da se metodama izvantjelesne oplodnje rodi više od 4000 djece. 

www.ivf.hr
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.