Događanja

Pogledajte najbolje turističke filmove na 8. Zagreb Tourfilm Festivalu

Zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su filmovi u tri kategorije: promotivni filmovi do 15 minuta, TV reportaže i TV dokumentarni filmovi do 60 minuta, te kategorija komunikacija u turizmu

Pogledajte najbolje turističke filmove na 8. Zagreb Tourfilm Festivalu

Približava se 8. izdanje međunarodnog festivala turističkih filmova ZAGREB TOURFILM FESTIVAL, koji će se i ove godine održati u prostorima Kaptol Boutique Cinema od 09.-12. listopada 2019.

Uz stalne pokrovitelje, predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, Gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, te organizatore festivala Turističku zajednicu grada Zagreba i Balduči film, da susret filmaša, vrhunskih znalaca u turizmu, i publike, ljubitelja putovanja, sve protekne savršeno kao i uvijek, pobrinuti će se direktorica Zagreb Tourfilma – Spomenka Saraga.

Od 302 prijavljena filma o turizmu,  iz 41 zemlje i Hrvatske, selektori su odabrali njih  117  koji se bore za čak 32 nagrade u raznim kategorijama i Grand Prix za najbolji film Festivala. Ove godine, predsjednik žirija je  Bobby Boško Grubić dobitnik brojnih nagrada za produkciju, marketing i film, a između ostalog i 3 Emmya.

Zainteresirani za recentni vrh  u svijetu turističkog filma, izbor najboljih radova mogu besplatno pogledati   u Kaptol Botique Cinema, dana 10. listopada 2019. od 17-19 sati.

Zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su filmovi u tri kategorije: promotivni filmovi do 15 minuta, TV reportaže i TV dokumentarni filmovi do 60 minuta, te kategorija komunikacija u turizmu. Posebno su zanimljivi radovi iz zemalja poput Ecuadora, Španjolske, Portugala, Južne Afrike, Brazila, Azerbaijana, Indije, Japana, …

Program besplatnih projekcija dostupan je na web-u www.zagreb-tourfilm.com i na FB stranicama festivala.

Veliki broj država iz kojih su filmovi prijavljeni, posebno raduje organizatore, jer su potvrda i priznanje  da su ime Hrvatske, grada Zagreba i samog Zagreb TourFilm Festivala već poznati u svijetu turizma i specifičnog profesionalnog filmskog izražavanja o toj važnoj gospodarskoj grani. Posebno vesele i povratne poruke sudionika festivala kako je ovo jedan od najboljih turističkih filmskih festivala u Europi.

Stoga još jednom pozivamo sve da besplatno dođu pogledati  najbolje turističke filmove 10. listopada od 17 – 19 sati, u kinu Kaptol Boutique Cinema, Kaptol 17.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.