Zdravstveni turizam

Po zdravlje - na Kvarner

Krovna organizacija promocije zdravstvenog turizma na Kvarneru, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, proslavio prvi rođendan

Po zdravlje - na Kvarner
Duga tradicija zdravstvenog turizma na području Kvarnera, urodila je 2014. godine osnivanjem Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, krovne organizacije, koja već duže od godine dana promovira Kvarner kao destinaciju zdravlja, turizma i srodnih potpornih djelatnosti, a sve u cilju unapređenja ukupne ponude zdravstvenog turizma regije i zajedničkog nastupa na međunarodnom tržištu. 
 
Područje Kvarnera oduvijek je bilo vezano uz zdravlje i zdravstveni turizam i to, ponajprije, zahvaljujući izuzetno povoljnim klimatskim obilježjima, talasoterapiji i dobroj povezanosti s europskim centrima politike i moći. Lječilišta Opatije, Crikvenice, Lošinja, Raba i Gorskog kotara započela su sa svojim razvojem još u 19. stoljeću, a ta se tradicija nastavila i do danas jer što je Kvarneru zasluženo priskrbilo pridjev "vodeće destinacije zdravlja"u Hrvatskoj.
 
Dobro razvijena infrastruktura i vrhunski stručnjaci, temelji su na osnovu kojih su Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Kvarnera prepoznali svoj doprinos zdravlju kao jednu od najvažnijih prednosti ove regije, a uz to je prepoznata potreba i da zdravstveni turizam postane prepoznatljiv regionalni brend. 
 
Do danas je u Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera uključeno dvadesetak subjekata: Dentalna poliklinika dr. Jelušić. Dom zdravlja Primorsko - goranske županije, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Jadran hoteli d.d., Rijeka; Kalmar Implant Dentistry, Rijeka; Klinički bolnički centar Rijeka; Klinika za ortopediju Lovran; Lošinj Hotels and Villas, Mali Lošinj; Lječilište Veli Lošinj; Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci; Mediteran Adria d.o.o., Rijeka; Milenij hoteli d.o.o.; My travel putnička agencija; Nastavni zavod za javno zdravstvo; Orto-nova d.o.o. Rijeka; Poliklinika Medico, Rijeka; Poliklinika Rident, Rijeka; Poliklinika Terme Selce; Poliklinika za hemodijalizu Interdial; Specijalna bolnica „Dr. Nemec“, Matulji; Thalassotherapia Crikvenica; Thalassotherapia Opatija; Travelana – putnička agencija d.o.o. i Turistička zajednica Kvarnera. 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.