Vijesti

Otvorene prijave za 21. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku

Hrvatska gospodarska komora ponovno dodjeljuje nagrade i priznanja najboljim poduzetnicima u turizmu

Otvorene prijave za 21. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku

Već 21 godinu Hrvatska gospodarska komora najboljim gospodarskim subjektima u turizmu dodjeljuje nagrade i priznanje Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017. Cilj je poticati unapređenje kvalitete turističkih proizvoda i usluga te podizati konkurentnost turističkog sektora. Priznanja će se podijeliti na svečanoj dodjeli krajem listopada na Danima hrvatskog turizma, najvećem skupu profesionalaca u turizmu u Hrvatskoj.

Kao i do sada, ocjenjivanje se provodi u devet kategorija prilikom čega se koriste financijski i fizički pokazatelji poslovanja gospodarskih subjekata, a snažan naglasak stavlja se i na kvalitetu usluga.

U okviru akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017. ove će se godine provesti ocjenjivanje hotela u 10 različitih kategorija, destinacijskih menadžment kompanija – putničkih agencija u tri kategorije i hostela koji se mogu prijaviti do 30. lipnja na sljedećoj poveznici.

U tri kategorije ocjenjuju se i marine: male do 250 vezova u moru, srednje od 250 do 450 vezova u moru i velike marine s više od 450 vezova u moru. Prijaviti se mogu do 5. srpnja, a više o detaljnom postupku prijave mogu pročitati na sljedećoj poveznici.

Provest će se i ocjenjivanje čarter-kompanija. U slučaju više od deset prijavljenih za svaku kategoriju ocjenjivanje bi se provelo u dvije kategorije, malih do 25 plovila i velikih čarter-kompanija iznad 25 plovila. Čarter-kompanije mogu se prijaviti do 5.srpnja. Više o detaljnom postupku prijave na sljedećoj poveznici.

Jedna od kategorija ocjenjivanja su i ugostiteljski objekti - restorani koje karakterizira cjelogodišnje poslovanje. Prijaviti se mogu do 5. srpnja, a više saznati na sljedećoj poveznici.

Kampovi se ove godine ocjenjuju u kategorijama veliki kamp, mali kamp te kamp s najboljom glamping ponudom. Više o detaljnom postupku ocjenjivanja kampova može se pronaći na sljedećoj poveznici.

Provest će se i ocjenjivanje spa/lječilišta. Specijalne bolnice i lječilišta mogu se prijaviti do 5.srpnja, a više o postupku ocjenjivanja mogu naći na poveznici.

Do kraja kolovoza bit će otvorene prijave i za kategoriju obiteljski smještaj.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.