Turistička ponuda

Otok Hvar nominiran za nagradu European Best Destination 2018

Bez obzira na to što inače želite od svojeg godišnjeg odmora, sigurno ste čuli za Hvar – bilo zbog njegove očuvane prirode i prelijepih plaža, njegovog povijesnog i kulturnog naslijeđa, ili ludog noćnog života

Otok Hvar nominiran za nagradu European Best Destination 2018

Prekrasan otok Hvar, jedno od najpopularnijih ljetnih odredišta u Europi, nominiran je za nagradu European Best Destination te će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem natjecanju! Organizacija European Best Destinations djeluje već gotovo 10 godina i donosi turistima iz cijelog svijeta informacije o najpoželjnijim europskim odredištima.

Prošle godine, pravi dragulj hrvatskog turizma - Stari Grad na otoku Hvaru - bio je nominiran za istu nagradu te se plasirao u top 10 europskih odredišta kao rezultat glasanja milijuna turista iz cijelog svijeta! Bez obzira na to što inače želite od svojeg godišnjeg odmora, sigurno ste čuli za Hvar – bilo zbog njegove očuvane prirode i prelijepih plaža, njegovog povijesnog i kulturnog naslijeđa, ili ludog noćnog života. Čini se da ovaj otok ima sve – i da ima sve za svakoga.

Otok Hvar nominiran za nagradu European Best Destination 2018

>> Otok Hvar: Top 10 znamenitosti koje morate posjetiti

Jedna od najvažnijih stvari koje trebate znati o Hvaru jest da je otok s mnogo lica. Različiti dijelovi otoka razvili su se u različitim smjerovima te vam mogu ponuditi raznolike sadržaje dajući vam priliku da izaberete gotovo bilo koju vrstu odmora bez da napustite otok.

Kako izgleda jedan dan na Hvaru? Ujutro bi se mogli pronaći da ležite na sunčanoj plaži okupanoj mirisom borova i uživate u osvježenju čistog mora, popodne da uživate u domaćoj dalmatinskoj kuhinji u gradu starom preko 2400 godina, ili navečer da plešete u nekom od najpoznatijih noćnih klubova u Hrvatskoj. Zvuči izvrsno, zar ne?

Otok Hvar nominiran za nagradu European Best Destination 2018

Također poznat i kao najsunčaniji otok u Hrvatskoj sa svojih više od 3000 sati sunca godišnje, Hvar je dom i jednoj od najsigurnijih luka na Jadranu što ga čini savršenim odredištem za nautičare – od luksuznih jahti do pustolovnih moreplovaca. Hvar je jedini otok na svijetu s čak 5 UNESCO lokacija; jedinstveno mjesto na kojem se povijesno naslijeđe od svjetske važnosti isprepliće sa svakodnevnim otočkim životom te vas vodi u otkrivanje slojeva prošlosti koji su oblikovali život, kulturu i arhitekturu otoka danas.

Na Hvaru se osjeća pravi duh hedonizma – bilo da se radi o uživanju u revitalizirajućem osjećaju kojeg pruža priroda, uranjanju u mediteranske okuse lokalne kuhinje i vina, ili plesanju pod zvijezdama cijele noći do izlaska sunca.

Vjerujte nam, nećete htjeti propustiti niti jednu minutu odmora na Hvaru.

Glasanje za European Best Destination počet će u siječnju 2018. godine – sigurno ćemo vas obavijestiti kada možete početi glasati za ovaj prekrasan dalmatinski raj!

U međuvremenu, nadamo se da ćete uživati u našim pričama o odredištima na Hvaru i planiranju svog godišnjeg odmora!


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.